Noinhan se menee !! Pedro Suomalainen

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Taxfree-auto… Noinhan se menee !! Pedro Suomalainen

LINKKI

Masa P
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 746

Laskelmassasi sinänsä ei ole moitittavaa !! Mutta tilanne hieman muuttuu, jos olet yli vuoden reissussa ja viet auton muilla, kuin vientikilvillä takaisin !

Aijemmista kirjoituksista selviää kohdemaan/käytömaan arvonlisäkäytäntö ! Siis, jos oleskelet kohdemaassa vielä yli 6kk, niin lain mukaan sinun tulee viedä auto pois. Ellet, niin lisäveroja seuraa…

Eli kannattavuussaldo voi laskelmassa olla hieman erilainen. Mitä tehdä ?? Ollako itse 6 kk poissa ja noutaa/rahdata auto kohdemaahan seuraavaksi kuudeksi kk:si niin, että 366 vrk täyttyy itsellä ja autolla väh. 6 kk! Niin siinä tulisi olla mittarissa 6000 km!= käytetty.
Suomi-tullin käytäntö elää aika tiukkaan. Vaikka verottajan sivuilla sanotaan ko autosta ei Suomessa peritä ALVia, niin harmikseni en ole päivittänyt 4:n kkteen tietoa ajan tasalle ! KOROSTAN, ETTÄ VAHVISTAMATON TIETO väittää, että jotkut ovat kääntyneet satamasta maksamaan ALVia VIROON , kun TULLI tuli uteliaaksi !! En usko ! Tietääkö kukaan ? Tähän saakka Tullia ei ole kiinnostanut pätkääkään, onko jonkun ALV maksettu !! Toki olemme lainkuuliaisia ja maksamme ALVit sinne mihin kuuluu!!