Nohh nohh alias

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Nohh nohh alias ’suomenk.palv.tsto’. Eipäs nyt hiillytä siellä Kanarialla. Tämä on keskustelufoorumi, eikä mikään neuvokkipalsta, jossa jokaisen täytyisi tänne kirjoittaakseen olla täysin lainoppinut, tai jotain vastaavaa. 🙂

Vaikka itselläni ei lapsia olekaan, on kyseinen ”espanjalainen koulupakko” -aihe alkanut herättää minussakin sen verran uteliaisuutta, että olisin ihan aidosti kiinnostunut tietämään, koskeeko tuo koulupakko ainoastaan Espanjan kansalaisia, vaiko myös muita Espanjassa, vaikkapa vain väliaikaisesti, asustavia muiden maiden kansalaisia?

Suomalaisella lapsella on toki oppivelvollisuus myös ollessaan poissa kotimaastaan, vaikka viettäisikin koulusta ”sapattivuotta”, mutta onko todellakin niin, että Espanjan lainsäädäntö velvoittaa myös muiden maiden kansalaisten lapset olemaan fyysisesti läsnä koulurakennuksessa, kuten se velvoittaa espanjalaisia?

Olen tuota tällä forumilla tiedustellut joskus aiemminkin, mutta en ole saanut kuin korkeintaan ns. mu-tu -vastauksia, puhumattakaan, että olisin saanut joitain viittauksia johonkin lainkohtaan, jonka avulla asia aivan aikuisten oikeasti selviäisi.

Tämä puolihan ei näytä selviävän myöskään esimerkiksi tuosta ylempänä julkaisemastasi haastattelusta.

Olen kyllä saanut lukea uutisointia, jossa espanjanmustalaiset ovat hankkineet itselleen hankaluuksia estäessään lastensa koulunkäynnin, mutta en tiedä yhtään sellaista tapausta, jossa jonkun toisen maan kansalainen olisi joutunut Espanjassa vaikeuksiin siksi, että lapsi ei ole käynyt suorittamassa opiskeluaan luokkahuoneesta käsin.

Mutta jos joku tietää, niin kertokaa toki; ja kertokaa referenssinä myös tietolähde.