No tätä olen jo pitkään

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma ¿y qué mas? No tätä olen jo pitkään

LINKKI

Lumenluoja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489

kertonut – että muiden rahoilla on Espanjan infrastruktuuri rakennettu ja sitä on nyt vaikea viedä pois. Viimeisen kuukauden aikana olen viilettänyt noin 3000 km mahtavia Espanjan moottoriteitä – kyllä se vetää naaman vakavasi kun muistelee vaikka vanhan Ykköstien meininkiä tai nykyistä Kakkostietä. Ja AVEn kyytiin kun nousee, niin tietää mitä on elintaso.

Espanjassa ja Saksassa (Sveitsi/Itävalta) taitavat olla Euroopan uusin ja parhain infra? No vähän voinee moittia Espanjan sähkönjakeluverkkoa (siviilikohteisiin ympäri maiden ja mantujen)? Muilla homma ihan kuralla ja enää EUlla ei ole varaa saati tahtoa lähteä ”eriarvoisuutta tasoittamaan”. Mitä tämä tarkoittaa? No esimerkiksi sitä, että Suomen infra tulee rapistumaan entisestään kun maksiajia ja rahaa ei ole EIKÄ TULE. Espanjassa senkun luotijunaverosto senkun paranee (Kuten L. Eskola linkitti) ja loputkin motarit tehdään kuntoon parissa vuodessa. Pelkoa tiemaksujen kovasta noususta ei ole, koska silloin liikenne siirtyisi hyvin helposti vaihtoehtoisille reiteille ja … tiedätte tuloksen. Toinen juttu on se, että Espanjassa ei ole oikein kunnollista bussi-verkostoa… mutta juuri YLE:n uutisissa kerrottiin, että Suomen bussiverkkoa kutistetaan jälleen – tukirahan puutteessa tietysti. (Eli rahat ON finaalissa muualtakin kuin sairaanhoidosta).

Saas nähdä miten käy Espanjan infran – riittääkö rahat ja tahto sen ylläpitmiseen. Toki se on edullisempaa kuin vaikka Suomessa kun ei tiesuola ja routa kiusaa.

Hyötyykö La Manchan mummo? Vast: ei ehkä paljoa ehdi, koska välilliset vaikutukset talouden piristymisenä tulevat viipeellä ja ensiksi aktiiviväestölle – ehkä pojanpojantuleva parempi (taloudellinen) asema reflektoituu mummollekin jos Luoja suo.

A ja O on kriittisen massan koko (ihmiset) ja kriittisen massan toimeliaisuus. Siitä syntyy jaettavaa vaikka infran ylläpitoon.