No Suomen Tulli tietänee

LINKKI

MiMadrid
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649
Loikkari kirjoitti:

Kai sitä sitten saa kuljettaa niin paljon kuin kontti kestää Suomeen? Vai onko eri säännöt Virosta ja muista EU maista? Totuushan löytyy yleensä näistä foorumeiden postauksista. Näkyi tosin viiniä lastattavan näihin rekkoihinkin jotka Espanjan ja Suomen väliä sahaavat, ainakin muutamia lootia. Näinköhän se tekee hommasta kannattavaa?

Suomen Tullihan näitä sääntöjä laatii…ehem…tulkitsee ja itse mainostavat *) mm. näin:

”EU-maista voit tuoda tuotteita, kuten alkoholia ja tupakkaa, omaan käyttöösi ilman tulleja ja veroja, kun tuot tuotteet mukanasi samassa kulkuneuvossa, jolla itsekin saavut Suomeen. Katso >> EU-maat

Huomioi kuitenkin, että:

* tuonti mitä tahansa vastiketta vastaan katsotaan kaupalliseksi ja on siten verollista riippumatta määristä.
* tupakkatuotteissa on oltava terveyshaitoista varoittavat pakkausmerkinnät suomeksi ja ruotsiksi. Et siis voi tuoda savukkeita esimerkiksi Virosta 200 kappaletta enempää, jos merkinnät puuttuvat.
* saat tuoda toisesta EU-maasta hankkimiasi nuuskatuotteita omaan henkilökohtaiseen käyttöösi enintään 30 kappaletta 50 gramman rasioita. Lahjaksi nuuskaa ei saa tuoda.”

*) http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/index.jsp

Tässä on kyse siitä miten ”omaan käyttöön” tulkitaan Tullin toimesta. Joillekin 200 lavaa kaljaa voi olla ”omaan käyttöön” seuraavaksi esim. vuodeksi mutta Tullin kaverit voivat sitten olla eri mieltä ja määritellä mikä kunkin ”omaan käyttöön” voi mennä. Niin, ja tuo ”samassa kulkuneuvossa” pitäisi kattaa kaikki moposta pakettiautoon. Rekkaa varmaan harvalla löytyy henk.koht. viinan hakuun ulkomailta.