No Ruotsissa ei enää vuosiin

LINKKI

Loikkari
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.04.2013
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 235

No Ruotsissa ei enää vuosiin ole myönnetty työkyvyttömyys eläkettä masennuksen johdosta, liekkö hyväksyvät sitä edes sairauspäivärahan piiriin. Eikä siellä(kään) toki ole enää mikään läpihuuto juttu tuo työkyvyttömyys eläkkeen saaminenkaan. Toki ihminen myös masentuu kun sitä kohtaa vakava sairaus. Mutta periaate Ruotsin sairaanhoidossa on, että masennus voidaan hoitaa. Omalla kohdallani, erilaisten kuntoutuskartoitusten läpi käytyäni, työkyvyksi arvioitiin 0 eli ei edes uudelleenkoulutuksen kautta kykene töihin. Keuhkofibroosi joka lopulta johtaa tukehtumiskuolemaan. Vaikka tuo diagnosi on sekundäärisairaus, on se seuraamuksiltaan vakavmpi kuin primääri eli Sjögrenin Syndrooma (reumaperäinen tulehdus-sairaus joka vahingoittaa elimistöä, minulla keuhkoja) Tosin vaikuttaa tuo SS silleen että mm motoriikka on käsissä heikko, ja entistä ammattia, ilmastointiasentajana en voi harjoittaa. Ei pysy ruuvi/porakone kädessä, ei jaksa puristaa niittitongeja jne ja kun työ yleensä on kädet kattoa kohti sekin aiheuttaa omat rajoitteensa.

Mutta jos ja kun vaikuttaa siltä että joutuisi uudelleen arvioitavaksi työkyvyn kannalta, on ehkä helpompi maksella ne verot Ruotsiin. Tai etsiä maa jolla ei ole tuplaverotusta Ruotsin veroviranomaisen kanssa Ruotsista saatavasta tulosta. Eipä mulla tämän asian kanssa kiirettä, voin ottaa asiasta selvää ihan ajan kanssa. Joutuu miettimään tarkoin ettei mene ojasta allikkoon. Se ei uskoakseni pidä paikkaansa että jokaisen verotus olisi yksilöllistä? Olishan se aika urakka Espanjan veroviranomaisella käydä läpi joka case yksitellen. Outoa ettei Espanja hyväksy suoraan Ruotsissa tehtyä diagnoosia työkyvystä?

Mutta jos jollakulla on omakohtaista kokemusta asiasta, otan sen kiitollisin mielin vastaan, vaikka YV:na jos ei halua julkisesti sitä kertoa. En tässä millään kepillä koittele jäätä vaan jos saisi aikuisen oikeita vastauksia asian läpikäyneiltä.