no problem

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

No kun ei ole. Kova pala nimittäin. Oikeasti ihan samantekevää mulle. Suomessa mä en ole ikinä tarvinnut jokamiehenoikeuttani, muita oikeuksia kylläkin. Ja siinä suhteessa kaikki ei ole mennyt niinkuin sadussa nimeltä : elämää hyvinvointivaltiossa ja lait pienen ihmisen kannalta.
Sienimiehet ja naiset ovat eri rotua kuin minä. Mulle riitti kun mä näin kauppatorilla tatteja.
Sama täällä. Mä olen asettunut viettämään leppoisia eläkepäiviä. Kuvaannollisesti kiikkustuolissa istuen katselemaan Välimerelle.En metsästämään saalista vuorilla.
Mutta sen verran aiheeseen vielä, että täällä ihmiset liikkuvat luonnossa , ihan niinkuin Suomessakin.
Siinä lupia kysellä. Vaikka espanjalaiset eivät kaikkien mielestä olekaan yhtä kehittyneitä ihmisinä kuin kunnon ugrilaiset, sanoo näilläkin järki sen , että kun edessä on pelto siellä ei tatti kasva eli sinne ei mennä. Samoin, kun eteen tulee härkä-eli torolaidun, se on vieläpä aidalla merkitty, ei niin etteikö toro ymmärtäisi siellä pysyä , vaan ettei sienestäjä sinne eksyisi, osaa täkäläine ymmärtää olla menemättä sinne.
Siellä missä on sieni ja marja, eli vuorilla , ei maanomistaja ole niin tarkka omistusoikeudestaan , että valvoisi siellä etujaan eli tattejaan ja marjojaan haulikko mukanaan yötä päivää.
Sitten kun ja jos mulle tulee hillitön halu toteuttaa jokamiehenoikeuttani Suomessa , mä otan ja tulen sinne ja menen jonkun metsään.
Siinähän se on , ei mitään probleemaa.