No niin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
Lumenluoja Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489
vanhatyttö kirjoitti:

Mistä portoista ja ryysyläisistä siná nyt puhut?? Ja se suomen pankkikriisi johtui kyllä kovasti suomalaisten poliitikoiden touhuista ja kansa maksoi. Muistele vaan, ihmisille tyrkytettiin halpaa lainaa ja kun markkinat sitten kusivat housuunsa ulosmitattiin kansalaisten omaisuus, ajettiin terveet yritykset konkurssiin, synnytettiin yhá elává (valitettavasti varmaankin) pitkáaikaistyöttömien joukko ja annettiin sitten náille pankeille ja pankkireille PELASTUSAPUA, pankkitukea, verovaroista. Ja pankit myivát sitten ulosmitatut omaisuudet, velallisille jái puolet veloista vaille vastinetta ja kaikki syylliset vapautuivat, kuka mitenkin, monilla asian kásittely viipyi niin kauan, että asia ehti vanheta. (Miksiköhän)

Nyt on kuule kutakuinkin sama tilanne Euroopassa, támá lama on rikastuttanut joitakin ja tiivistányt omistamista ja jálleen kerran kansa maksaa. Pakko on systeemi pelastaa,se on meidán kaikkien etu, mutta nyt pitáisi kritiikki ja toimet kohdistaa suoraan sylttytehtaalle, tavallinen suomalainen ja portugalilainen, kreikkalainen tai espanjooli ovat kaikki ihan syyttömiä. Kriisin ovat tehneet pankit ja pankkiirit pohjattomassa ahneudessaan ja sieltá sen purkaminen pitäá aloittaa, ei kansojen verorahoista.

Suomessa asia hoidettiin SISÄISESTI kovalla kädellä ja varmaan osittain väärin keinoin – olisiko nyt portugalilaisten vuoro tehdä sama?

Kriisin ovat tehneet ne jästipäät, jotka ovat pankkien myötävaikutuksella lähteneet tähän ralliin ja toisaalta virkamiehet ja poliitikot, jotka ovat mahdollistaneet ylivarojen elämisen. Mutta vastuun pitäisi kantaa pankit tavalla tai toisella, johon toki liittyvät rallikuskit ja poliitikot. Mutta miksi kansojen vrorahat sotketaan tähän? Hyväntekeväisyys on eriasia kuin pakko-otto, jota Suomenkin hallitus ajaa.

Miten kukin kantaisi vastuuta?

1. pankit pääomitetaan uudelleen = lisää osakkeita ja pankkien omistajat kärsivät nahoissaan kuten kuuluukin. Ja sitten pankit hoitavat lainoistustaan velkamaille kuten ennenkin. (USA/Ruotsin malli)
2. EU, EMUt sun muut puretaan = politiikoille vähemmän kovapalkkaisia vakansseja ja lainrikkomisesta vielä linnaa päälle riittävästi. (Järjetön rakennelma)
3. onnettomat velkaantuneet asunnonostajat vaan vuokralle asuntoonsa, jonka omistus siirretään jollekin toiselle taholle. (tyhmästä päästä kärsii itse eikä naapuri)
4. Kaikille valtioille ja kunnille jne. kova kukukuuri päälle, jotta vajeet poistuvat = kaikki kantaa vastuuta. Eläkkeitä leikataan ja turhia lakeja ja virkamiehiä monotetaan takalistoon. Mutta ei korjausta siis niiden verotusta nostamalla, jotka vielä veroja maksavat (Suomessa vain 300.000 maksaa faktisesti veroja) koska se vaikuttaa taloudelliseen toimeliaisuuteen. Yritysverot alas. (yhteiskuntavastuuta sen oikeassa merkityksessä)

Tässä nyt alkuun – kävisikö vanhalletytölle?