No mutta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
santiago kirjoitti:

Mä tekisin nyt niin, että mä jättäisin nää korkealentoiset jorinat omaan arvoonsa. Ja menisin lähimpään Leroy Merliniin , Bauhausiin tai paikalliseen Ferreteriaan ja kertoisin siellä mitä on suunnitteilla ja kysyisin MITÄ TÄÄLLÄ TÄKÄLÄISET KÄYTTÄVÄT näissä hommissa.
Siis jos on tarkoitus olla tee se itse mies. Jos taas teettää homman muilla , kannattaa palkata paikallinen , ESPANJALAINEN, urakoitsija. Silloin saa paikallisiin oloihin sopivan ratkaisun.
Nää suomalaisten naurettavat vesi-ym.eristesähläilyt eivät täkäläiseen ilmastoon sovi, eikä niitä tarvita.
Jos niitä haluaisi käyttää , koko talo pitäisi olla suunniteltu alusta alkaen suomalaisen hometalon tyyliin . Ei täkäläisillä materiaaleilla ja systeemeillä.

Jees, heräsihän se tämä Juuhanikin raivoamaan…odottelinkin jo.

Nythän on niin, ettei rakennusfysiikassa ole yhtään mitään ’korkealentoista’ tai edes mystistä fysiikan hallitsevalle. Seon tiedettä. Ja kun tekee kuten tiede opettaa, huolella, ei mitään homeitakaan tule.

Aivan kuin ei sitä hometta muka täälläkin olisi….

Suomessa on paljon terveitäkin taloja, mm omani. Jotka on tehty huolella tieteen mukaan. Muovia on käytetty oikeassa paikassa ja reilusti. Ja hyvä on tullut.

Sutta ja segundaa tulee juuri näillä nuusgamuggusden neuvoilla, jotka eivät käsitä fysiikasta mitään. Siinä sänkyriago on oikeassa, että paikalliset eivät juuri eristeisiin tuhlaa. Ja menemällä sinne paikalliseen r-kauppaan tulee saamaan juuri niitä neuvoja…pääasiassa varmAn huonoja. (ja jos ne jotain eristeistä neuvoo, niin pieleen mennee koska eihän ne osaa kun eivät käytä eikä ole kokemusta)

Kyllä se tiedetään ihan Suomestakin, että lämpöä tuhlailemalla ja minimoimalla eristeet on usein pienempi kosteusvaurion riski. Mutta se maksaa lompakolle ja se on epämukavaa.

Sekin on tiedossa, että myös lisäeristämällä homma toimii, kunhan se tehdään oikein ja huolella. Ja se on asumismukavuuden kannalta se PARAS näistä vaihtoehdoista..

Mutta kannatan kyllä Juhania: maassa maan tavalla eli kärsikää prkl kylmässä….

Ps ns vesieristämisen kanssa ei Abson eikä mun kirjoituksilla ollut mitään tekemistä eli Jussa sekoilee taas…