No juuh

LINKKI

Annisgalgo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.07.2008
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 1

– Keneltä se on pois, jos vien yhden, kaksi, kolme tai viisi kulkukoiraa pois kuljeksimasta?
– Onko tähän osioon kirjoittavilla omia kokemuksia a)lentokummitoiminnasta b) koiran adoptoimisesta esimerkiksi Espanjasta?

Ihan käsittämätöntä kädenvääntöä mokomasta asiasta. Jos tipautan roposen Pelastusarmeijan joulupataan se ei ole pois vaikkapa luterilaisen uskonnon kolehtihaavista. Tai teiltä keneltäkään.

Kulkukoirat ovat yksi ongelma monien joukossa ja valitettavasti, espanjalaisten asenteet muuttuvat tuskallisen hitaasti. Toivottavasti edes joskus. Toiminta ei rajoitu pelkästään koirien ”roudaamiseen” Espanjasta maahan X vaan laajamittaiseen valistustyöhän sekä avustusten keräämiseen. Onneksi esim. yksityiset koulut ovat ymmärtäneet pyytää järjestöjä kertomaan asiasta nimeltä eläinsuojelu sekä eläinten oikeudet.

Tuosta rescuekoiran halpuudesta voisin sanoa jotakin…. En ole törmännyt vielä yhteenkään omistajaan (koiria tuotu yli 700), jonka ainut syy adoptointiin olisi ulkomaisen koiran halpuus. Kyllä ne syyt ovat syvemmällä. Jokainen koiranomistaja varmasti tietää eläinlääkärimaksut erilaisine hoitoineen sekä kokeineen jatkuen läpi koiran elämän.

Mehän avaamme kotimme ovet pakolaiselle ja annamme elinikäisen kodin. Koira ei ole joululahja, joka nakataan jorpakkoon silloin, kun mielenkiinto lakkaa. Tässä olisi espanjalaisilla hiukka opittavaa.