no estoy segura, pero….

LINKKI

diablita
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.04.2008
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 380
Kukkulankuningas kirjoitti:

Otin asiasta selvää, kun vastauksissanne ei valitettavasti tällä kertaa ollut oikein minkäänlaista tolkkua.

Mikäli oleskelee Espanjassa alle vuoden, eikä työskentele, voi edelleen kuulua Suomen sosiaaliturvan piiriin ja etuuksien (lapsilisä, kotihoidontuki, asumistuki ja osittian myös työttömyyskorvauksen jne. ) maksaminen voi jatkua. Jos kuitenkin onnistuu saamaan täältä töitä, muuttuu tilanne toisenlaiseksi. Tällöin aletaankin soveltaa EU asetuksen 883/2004 perusteella työskentelyvaltion sosiaaliturvaa ja etuuksia tuleekin hakea Espanjasta.

Jos on päättänyt olla kotosalla lasten kanssa ja puolisokin on työtön, niin Espanjaan vaan alle vuodeksi asumaan! Veronmaksajat kiittää ja kumartaa. Kyllä Suomi on antelias maa.

Suomen maksamista tuista en paljon tiedá, mutta ainakaan laillisesti Espanjassa ei passaa asustella yli 3 kk ilmoittautumatta ulkomaalaisrekisteriin. Se taas ei enáá onnistu, ellei ole tóitá (joiden kautta on vakuutettu seká saa tuloja elámiseen) TAI ole tallettanut espanjalaiselle tilille tarvittavaa summaa rahaa (noin 5 000 euroa / páá, váhán váhemmán esim pariskunnalta) seká ole hankkinut sairauden varalta vakuutusta, joka on yhtá kattava noin suunnilleen kuin esp. sosiaaliturva. Miten sitten suomalaiset viranomaiset sun muut suhtautuvat siihen, ettá kansalainen on vakituisesti kirjoilla kahdessa maassa…. en tiedá. Luulisi siinákin jonkinlaisen ongelman piileván.

Ketkuttelijat on ketkuttelijoita, kaikissa maissa. Jos todella haluaa, niin varmasti voi aika onnistuneesti lypsáá kaikenlaisia tukia ja avustuksia ihan mistá vain – jos kaikkii sujuu suunnitelmien mukaan. Jos taas sattuu jotain ylláttáváá, ketkuttelijoilla lienee vaikeampaa kuin asiansa oikein hoitaneilla. Luulen. Turha niitá minusta on kadehtia sitten kummiskaan – tai edes kovin katkeroitua.