niinpä niin

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
vanhatyttö kirjoitti:

Suomalaistenkin tarvitsisi vain integroitua tähän yhteiskuntaan, jossa elämme ja kaikki olisi káden ulottuvilla. Kovin paljon ei kielitaitoa tarvitse tanssitunnille tai maalaukseen, askarteluun tai vaikkapa kiertoajelulle. Tarvitsee vain uudenlaista asennoitumista – eristáytymisestá ja ylimielisyydestá tai turhasta arkuudesta luopumista.

Juurikin näin!

Espanjalaisetkin ovat ’vain’ ihmisiä. Jokaisessa meissä, ja etenkin espanjalaisessa, asuu pieni xenofobi. Siksi ei heti ’kättelyssä’ pidäkään yrittää kammeta itseään ihan keskelle autenttista flamenco-hässäkkää. Mutta kun hieman aikaa pyörii mukana ns. ”hang around’ina”, eikä yritä olla teennäisen mielistelevä, niin eipä kestä kauaakaan, kun jo tullaan espanjalaisten taholta tekemään tuttavuutta.

Kaikenlaiset ihmisten väliset ennakkoluulot ovat syntyneet satojen tuhansien, jopa miljoonien vuosien saatossa, ja juuri muun muassa niiden ansiosta tässä ollaan vielä lajina olemassa. Siksi on aivan ymmärrettävää, että ensi alkuun toisilleen vieraat ja eri kansallisuuksista olevat ihmiset hieman karsastavat toisiaan. Vaan hyväksymmehän me suomalaiset Suomessakin joukkoomme ne, jotka toimivat meidän käytöstapojemme mukaisesti ja eivät ole siipiveikkoja, vaikka he eivät suomea osaisikaan.

Ja siksi toki, kun menee vieraan kulttuurin keskelle, on syytä ensin ottaa ennalta selville hieman toimintamalleja ja etikettejä, ettei ymmärtämättömyyttään loukkaa kantaväestöä. (Se olisi syytä opettaa myös Suomeen rahdatuille hattiwateille). Esimerkiksi espanjalainen tapa alkaa aplodeerata taputtamalla, kun vainajaa tuodaan arkussa, on monelle muunmaanlaiselle ensi alkuun hitonmoinen yllätys, ainakin live-tilanteessa.
🙂