Niinpä

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281

Joo, tipit….

..rikkaat turistit ovat aikanaan alkaneet antaa liikaa ja sitä näkee nykyäänkin. Se on osaltaan omiaan nostamaan hintoja. Tippien suhteen pitää siis olla maltillinen, ja todellakin jaella niitä _hyvästä_ palvelusta tai ruoasta eikä noin vain.

Se paljon puhuttu 10% on hyvä, mutta esimerkiksi yhdestä juomasta ei mitään ja taas 150€ koko porukan illallislaskusta 15€ on jo melkein liikaa! Jos ruoka on hyvää, niin kannattaa aina mainita terveiset kokille!

Paikallinen tapa on yleensä jättää ne laskusta jääneet ”ylimääräiset hilut” ja pikkukolikot. Ennen pelkistä pikkuanoksista ja juomista jätettiin durot ja reikäraha, mutta nykyään EU on tehnyt senkin mahdotomaksi kun mm. oluen hinta on noussut EU-tasolle. 1.50 Mahousta on jo liikaa, joten siitä ei jätetä mitään.

Toiselta kantilta katsoen tilanne on se, että mainita ”Espanjassa tippi sisältyy nykyään hintaan” on hölynpölyä. Ei se tarjoilija mitään extraa siitä palvelusta saa -duuni on dunia ja mitään sunnuntailisiä tai ylityökorvauksia ei edes laissa tunneta. Liksa on huono ja työajat ovat kohtuuttomat ja palkka on se sama olipa kello mitä tahansa ja mikä pyhä tahansa. Tipit sen sijaan jaetaan monissa ravintoloissa tasan tarjoilijoille ja kokeille.

Siksi siis tippi hyvästä toiminnasta on paikoillaan.