Niinpä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Arnold kirjoitti:

Loggaaminen kun tarkoittaa kirjautumista; käyttäjänimellä ja salasanalla.

Jep.

Blogi (blog) -jonkintapainen kirjoitus, johon muutkin yleensä voivat kommentoida ja keskustelu jatkuu. Silti eri asia kuin keskustelupalstan ”thread”, sillä ”blogi” on yleensä pysyvämpää laatua ja usein sisältää myös kuvia jne.
Blogilla on siis ”pysyvämpi tarkoitus” verrattuna keskusteluun (threadiin), joka on tarkoitettu olemaan vain ”siinä hetkessä”. Käytännössä muussa mielessä on kyse samasta asiasta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Blog

Loki (log) -mikä tahansa ”päiväkirja” (vrt. laivan kapteenin loki(kirja)). Tietokonemaailmassa kyseessä on yleensä tapahtumaloki/virheloki/jne, joka auttaa pääsääntöisesti ylläpitoa virheiden ja mahdollisten muiden tietoteknisten asioiden selvittämisessä. Muissa tarkoituksissa mikä tahansa ”muistikirja”, jolloin se lähenee tyyliltään (mutta ei tarkoitukseltaan) edellämainittua blogia (->blogi on kertojan näkemys ja voi olla tyyliteltykin ja loki on mahdollisimman tarkkaa faktatietoa)!

http://en.wikipedia.org/wiki/Log

Login (log in) – Sisäänkirjautuminen johonkin (tieto)järjestelmään. Tyypillisesti tunnuksen ja salasanan yhdistelmällä yhteen istuntoon (session) ((tieto)koneelle tai (tieto)järjestelmään jne, (ja)) joka aikanaan yleensä vanhenee itsestään tai sitten se (sessio) poistetaan/tuhotaan uloskirjautumalla (logout / log out).

http://en.wikipedia.org/wiki/Login

…. 🙂

..sori.