Niin siis

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
Lumenluoja Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489
suomenkielinenpalvelutoimisto kirjoitti:

Mutta! laki on jo voimassa ja ilmoitusten jattaminen alkaa 1.1.2013 ja siihen ovat velvollisia kaikki 2012 Espanjassa verovelvollisina olleet, kansalaisuudesta huolimatta.

Täsmennetään nyt vielä kerran, että verovelvollisuus/ilmoitusvelvollisuus TÄSSÄ LAKIASIASSA ei tarkoita sitä, että olet verovelvollinen esimerkiksi kiinteistön (tai kulkuneuvon) omistamisen kautta VAAN pitää olla ollut ”kirjoilla” Espanjassa eli on maksanut tuloveroa tai pääomaveroa. Nyt sitten ne, jotka ovat olleet vain omistajina kiinteistöissä tai kulkuneuvoissa kannattaa miettiä miten kannattaa siirtyä vero-espanjalaiseksi. Ei ole tunnut vielä eteen se miten kiinteistöä myyydessä kannattaisi olla ulkari vai residentti vero-kansalainen. Tämäkin kannattaa laskea ja keskustella vero-osaajan kanssa.

Oikaiskaa jos olen käsittänyt asian ihan väärin. Jokatapauksessa papereita täytellään todennäköisesti ihmetellen, että miten esimerkiksi suomalaisen kiinteistön arvo määritetään – verotusarvosta suoraan kiinteistöverolapusta?