Niin no joo

LINKKI

Lumenluoja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489
Ritacasanueva kirjoitti:

Korjatkaa jos olen vaarassa, Suomessa kun ostat asunto-osakkeen niin ostat vain paperia et esim. palaa siita tontista niinkuin taalla?Omistus oikeus taitaa olla taalla vahan toisella tavalla kuin Suomessa?Taalla ei ole esim. vuokratontteja niinkuin Suomessa.

Ne ihmiset jotka Francon aikaan saivat vuokra-asuntoja ovat tana paivana niiden asuntojen laillisia omistajia. Minka ajan kuluttua Suomessa vuokralaisesta tulee kaupungilta saadun asuntonsa omistaja?

Ei voi oikeestaan vertailla edes naiden myyntiasuntojen hintaa kun olosuhteet ja omistusoikeudet ovat toisenlaiset.

Suomessa saat ostamalla asunto-OSAKEyhtiön osuudet, jotka oikeuttavat hallintaoikeuden ostajaa kortteeraamaan just siinä tietyssä asunnossa eikä naapurin asunnossa. Olet suhteellisessa vastuussa asunto-OSAKEyhtiön kautta asunto-OSAKEyhtiön varoista ja veloista (tietysti ASOY-laki on hieman eri kuin OY-laki), mutta omistat siis kollektiivisesti osan siitä maasta missä talo seisoo jos sillä on oma tontti, mutta myös vastaat veloista jos sitä vaikka korjaillaan tai on rakennusaikasita velkaa.
Toivottavasti emme näe koskaan sitä sosialistista aikaa, että julkisia varoja luovutetaan asuntojen muodossa yksilöille.

Toki voi vertailla hintoja ja sitten ITSE arvottaa asiat, jos markkina ei tee sitä mielestäsi oikein.

Ja sitten voidaan toki miettiä kumpi on parampi malli – Suomen vai Espanjan. Minusta molemmissa on hyviä puolia, mutta onhan esim. espanjalaisessa mallissa aika heikkoa talo-/asuinyhteisön saada maksamatomia vastikkeita jos niitä on saamatta. Espanjalainen malli on taasen siitä kiva, että voit yhteisön luvalla vaikka rakentaa omalle tontille sitä sun tätä, koska tontinpala on sinun, mutta koitappa tehdä Suomessa rivarisi pihalle vaikka oma autotalli tai jokin muu kinteä koppi. Tai jos haluaisit laajentaa omaa rivitaloasuntoasi omahtoisesti…. onnistuuko mitenkään? Ei onnistu oikeastaan millään jo lain puolesta ja sitten päälle vielä naapurit 🙂

Ai niin – eilisessä Hesarissa eräs ehdottaa progressiivista kiinteitöveroa Suomeen. Ja lukekaapa mikä olisi progressiivisuuden peruste. Espanjan sovellettuna kannattaisi ehdottomasti asua Costalla, jossa paljon skandinaaveja, saksalaisia ja englantilaisia.