niin muistuikin mieleen….en varma..?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä aikku
aikku Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.09.2012
Kirjoituksia: 5
Vastauksia: 418
freesoul65 kirjoitti:

Olen nyt ”työkseni” ajellut toistaviikkoa ympäri Andalusiaa ja katsastellut hieman mitä hittoa täällä oikein on 2000-luvun alku puuhattu. Hyvin on kyllä puuhattu. Joka niemeen notkelmaan on suurinpiirtein pökätty uutta toinen toistaan hienompaa asuntoviritystä.

Järkyttävää miten näkee ihan moottoreiteitäkin ajellessa keskellä viheliäisintä takapajulaa ”Golf sitä ja tätä” projekteja. On sitä kuulkaas isolla rahalla pilvilinnoja rakenneltu! Osasta noista näkee pelkällä vilkaisulla autonikkunasta ”ei tuu koskaan tulemaan mitään, jää kerrostalonrungon luuranko muistomerkiksi tästä ajasta ja hulluudesta”.

Suurinpiirtein puolet Euroopan väestöstä sais ruveta kokoaikagolfareiksi ja muuttaa tänne, jotta noista projekteista saatais jotain (siis loppuunvietyä).

Niin se on ihminen tyhmä kun se jostain innostuu liikaa. Ajatelkaapa vain 1600 luvun tulppaanivouhotusta tai 1700 luvun etelämeren villitystä. Tai 1800 luvun rautatieosakevedätystä.

Näköjään meidän aikamme vedätys on sitten nämä Campo Golf projektit.

Eniten minua kyllä järkyttää se, että ei riitä että joka niemi ja notkelma on täynnä myymättömiä kämppiä …. MUTTA LISÄÄ PUKKAA YHÄ EDELLEEN. Tänään ajelin mm. Tarifan ohi – tunnettu mesta mm surfareiden keskuudessa ja luonnollisesti sen vuoksi on pitänyt rakentaa suureellisesti…Näin muutaman rakennusnosturin kaupugin pohjoispuolella ja ajattelin, että ovatkohan laiskuuttaan jättäneet ne sinne kun firma on tehnyt konkan. Mitä vielä, siellähän painettiin hommia! Oltiin siis tekemässä yksi iso kummitutalo lisää, vaikka vieressä oli suurinpiirtein kolme korttelillista kummitustaloja! Vau. Mistähän tähän kaikkeen tulee oikein rahoitus??

Perjantaina menen katsomaan yhden cajan (asuntoluottopankin) edustajan kanssa yhtä kokonaista kohdetta. Campo Golf…kuinkas muutenkaan. Tuskinpa tosimielessä rupeamme ostamaan, mutta mielenkiintoista silti käydä katsomassa, miltä tuollainen kokonainen Golf-kummituskylä näyttää. Katsotaan samalla mikä on espanjanpojan tiukka hinta jos ostaa kokonaisen korttelin. Veikkaan etteivät jousta vielä läheskään riittävästi, jostain tulee edelleen höttörahaa reilusti näihin älyttömiin projekteihin eli ei noilla caja-pankeilla ole vielä kunnolla hätä.

Aika taitavasti muuten espanjalaiset ovat monin pakoin naamioineet näitä projekteja. Lisäksi, osa noista golf luxusasunnoista on annettu espanjalaisille vuokralle…hyvä diili vähävaraisillle espanjalasille toki, mutta tuskin noilla katetaan noiden kohteiden rakennuskuluja.

Muistui mieleen joskus ennen, joskus ennen(v.1980-1990)ok-talot oli pitkään keskeneräisinä
ja rumaa silleen,, Kun kysyttiin, niin vastattiin: verotetaan asunnosta jos valmistuu
määrä-ajan sisällä, siispä rakennukset kestää aikansa valmistua jonkun vuoden, ja
päällisin puolin näyttäen keskeneräisiltä,, voivat asuakin siellä talossa 😉

eli kun tarpeeksi monta vuotta mennyt niin ei sitä veroa paljoa mene, näinkö ollut?

Mites tämä pitänee nykyään paikkaansa ? kun rakennetaan tarpeeksi monta vuotta,eikö tule
sitä kiinteistön varainsiirto-tai mikä lie veron maksua, kierretäänkö sitä maksua yhä ?