niin luulis

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Lumenluoja kirjoitti:

”suoraa striimausta” 10 min välein. Ja se mikä sortui oli esihistoriallinen pytinki, joka ei luonnollisesti kestä kuin lievemmät tuulet. Mutta tunnelin ”romahdus” oli yllättävää. Kai nämä uudemmat rakennukset pysyvät ainakin pystyssä sinne seiskaan saakka jo tärinä ei tunteja jatku?

Niinhän sitä voisi kuvitella, että uudet rakennukset pysyisi pystyssä, mutta tuolla Lorcassa yksi uhreista kuoli kun ihan uusi kolmikerroksinen talo sortui murusiksi. ”Una mujer murió al desplomarse un edificio nuevo de tres plantas en la calle Infante Juan Manuel de Lorca.” El Pais.

Noissa uusimmissa taloissa on ollut paljon paljon vikoja. Ne halkeilee ja murenee ihan itsekseen. Etko ole seurannut esimerkiksi Andalucia directo -ohjelmaa, siinä näitä tapauksia on varmaan joka viikko. Taitaa olla niin, että tuossa rakennusboomin loppuvaiheessa rakentajilla oli niin kova kiire saada asunnot myyntiin, että ei kiinnitetty huomiota siihen, mitá kauniiden seinäpintojen sisápuolella lymyilee. Sutta ja segundaa kiireessä.

Mikä rakennus siellä oli esihistoriallinen? Jos se niin vanha oli, niin onpahan tehty pirun hyvin. Se on kestányt tuhansia vuosia, joiden aikana on ollut montakin maanjäristystá, tuulta ja tuiverrusta. Toisin kuin nämä uudet.