Niin ja

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
Lumenluoja Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489
pauliina kirjoitti:

Eu:n sisällä on vapaa liikkuvuus. Jos Sinun firma on sellainen, ettei se tarvitse mitään sertifikointia, niin miksi ei. Erikseen on kansainvälisen tuloverotuksen säädökset, missä verotetaan. Nyrkkisääntö on, että jos toimit toisessa maassa ilman kiinteää toimipaikkaa (kiinteälle toimipaikalle on omat säädökset), säilyy verotus ns. residenssi maassa. Jos taas aiot tehdä jotain tuotannollista tai sitten myydä suomalaisen firman nimiin tuotteita niin, että edustajilla on oikeus tehdä soppareita emoyhtiön piikkiin, seuraa siitä kiinteä toimipaikka. Lisäksi on paljon muutakin, jotka määrää verotuksen. Yksiselitteistä vastausta ei siis ole noin yleispätevään kyselyyn. Ota avuksi ammattilainen henkilö (oikea juristi), joka osaa Sinua neuvoa. Ei bisnestä kannate tehdä keskustelupalstojen ohjeiden mukaan.

osaava kirjanpitäjä tietää milloin tulee (ja kannattaa) perustaa espanjalainen firma operointiin.
Tai no tuon ”ja kannattaa” tietää paremmin paikallinen laki(mies).

Jos sinulla on toimiva firma Suomessa, niin kannattaa tietysti miettiä voiko sillä toimia Esoanjassa. Saanenko kysyä milaista toiminta olisi? Ketä esim asiakkaana? Firmat vai yksityiset henkilöt ja onko palkollisia … onko vain myyntiä vai tehdäänkö jotain konkreettista työtä?

Ai joo – kirjoitit sos. kuluista eli olisi työtä, palkollisia ja palkkoja… Meinaatko itsellesi maksaa palkkaa vai kenelle? Jos et, niin silloin suomalainen firma voi olla edullisempi.