Niin

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Lumenluoja kirjoitti:

nyt devi ala perustutkimusta haastamaan. Ilman sitä meitil ei olis edes näit kompuuttereita pöydällä.

Tuo AMK kun vaan on sitä kissojen oman hännän nostoyritystä eikä mitään muuta. Koulutus- ja ajattelumalli ovat täysin eri planeetalta AMK ja oikeissa yliopistoissa. Toisessa päntätään mikä totuus muka on ja toisessa sanotaan, että ota ite selvää jos pystyt….

Jep, meikäläisen aikaan ei näitä AMKoita ollut olemassakaan. En minä niistä mitään tiedä.

No, eipä se tietokoneaika PuuCee puolella suinkaan alkanut proffatasolta vaan autotallista Soman alueella SF:ssä, jossa oli kolme pientä puuhailija-elektroniikkaharrastajaa vierekkäin. Noista syntyi sellaiset pikkutekijät nimeltään Microsoft, Apple ja Oracle. Hommat väsättiin ihan oikeassa autotallissa melkein siinä kohdalla missä on nykyään 20 Tanks Brewery (http://www.sfbeer.org/breweries/20_Tank/20_Tank.htm), josta muuten saa oikein hyvää olutta kuten muutenkin SF:ssä.
Sitä ennen alalla vaikutti lähinnä muutama isompi legacy-firma, esimerkiksi 100 vuotias IBM ja muutama muu. Yksi tutkijapainotteisimmista oli tietty Bell-laboratoriot. Nämä ovat ne tahot jotka pistivät tietokoneen todellisuudessa toimimaan ja kehittivät sinne järkevän käyttöjärjestelmän (Unix) ja ohjelmointikielen (K&R C) ja valloitus todella alkoi..
Bill sitten teki siitä rajusti huononnetun ja maailmalle levinneimmän versionsa nappaamalla IBM:ltä CP/M:stä ja Unixista kehitetyn kyhäelmä-IBM-DOS:n ja tekemällä siihen kökon ohjelmoijntikielen Basic…. Loppu onkin historiaa, josta kärsimme yhä edelleen.
Toinen kaveri oli fiksumpi ja kaappasi koko Belliltä koko Unix (IV) koodin ja viritti sen ja yliopistopohjaisen BSD-Unixin pohjalta oman suljetun virityksensä. Siitäkin kärsimme nykyään kalliin hinnan ja järjestelmän vanhanaikaisuuden muodossa.
Sitten tuli kaveri suomesta, joka opiskeluaikoinaan tekussa Helsingissä alkoi virittelemään BSD:tä edellen ja väänsi siitä nimeänsä kantavan oman käyttöjärjestelmän, joka hyödyntää Unix-pohjaisia varusohjelmia. Tämän osalta kärsimme nykyään siitä, että jakeluita järjestelmän ympärillä on liikaa ja kukaan ei usko, että ilmaiseksi saa hyvää. Jostain kumman syystä kuitenkin lähes kaikki maailman supertietokoneet pelaavat kyseisellä systeemillä, joten ei se ihan huono voi olla.