niin

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
kojo kirjoitti:

Vanhatyttö kirjoitti:
”Moni koira on joutunut kadulle siitá yksinkertaisesta syystä, että omistaja ei ole voinut sitä pitää ”

Ja nyt keväällä otetaan Suomessa innoisaan mökkikoira, kun halvalla saa. Kesäkoira unohtuu, kun pitää palata lomalta virka-aikaan. Eli seurantaa ja koiranottajien seulontaa ei siis ole. Tärkeintä, että lentorahti kulkee.

Minusta tämä Espanjan koirat -juttu on váhintäänkin kaksipiippuinen. Kun asiaa ajattelee kriittisesti, touhussa ei ole mitään järkeä; meillä on Suomessa koiratarhat táynnä kodittomia koiria ja kissoja, jotka voisivat saada kodin juuri niistä perheistä, jotka nyt rahtaavat itselleen kulkukoiran Espanjasta. Moni suomalaiset koditon koira joutuuu siis piikille ja espanjalainen pelastuu.

Ehkä noita kesákoiria ei niin kovin paljon ole Suomessa, kesákissoja sen sijaan on tuhansin. Kyllä Suomessakin varmaan suuri syy koiran hylkäämiseen on omistajan rahapula, ei ole varaa kustantaa koiraa, se ei ole halpaa lystiä. Ja moni varmaan ottaa sieván pennun kun halvalla tai ilmaiseksi saa, ajattelematta, mitä kaikkea koiran yllápitäminen maksaa ja kuinka paljon sen hoitaminen ja ulkoiluttaminen vie aikaa. Ja moni ottaa koiran kun lapset sitá kinuavat ja jos perheessá ei sitten kukaan ole oikeasti kiinnostunut koirasta, tulee siitä ongelmayksilö, josta halutaan päästä eroon. Mutta ei raskita viedä piikille, viedään siis koiratarhaan odottamaan adoptiota.

Ehkä paras tapa auttaa espanjalaisia koiria on liittyä eläinsuojeluyhdistykseen. Koiratarhat tarvitsevat ihmisiä, jotka siivoavat häkkejä ja ulkoiluttavat koiria. Ja tietenkin ne tarvitsevat rahalahjoituksia koiralauman yllápitämiseen. Muutaman piskin lennättäminen Suomeen ei ratkaise ongelmaa eikä paranna jäljellejääneiden tilannetta. Sillákin rahalla, joka menee yhden koiran Suomilentoon voisi ostaa ruokaa pitkäksi aikaa kokonaiselle koiralaumalle.