Niillä muijani tuntemilla

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Jungmanni
Jungmanni Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.06.2012
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 28

Niillä muijani tuntemilla filippiinittärillä on EU oleskeluluvat tai kansalaisuus.
Filippiineiltä siirtolaiseksi lähtö on vaikeata ilman , että paperit on kunnossa. Tosin melkein kaikki filippiiniläiset au-pairit ovat joutuneet maksamaan lisärahaa/ lahjontaa EU maiden lähetystöjen virkailijoille saadakseen EU viisumin. Filippiinit on maa missä corruption on hyvin yleistä.

Monesti ne filippiiniläiset au-pairit, jotka työskentelevät Espanjassa ovat ensin olleet jossain muussa EU maassa 2 vuoden kontraktilla ja sieltä sitten Espanjaan. Saattaa johtua palkkatasosta, että Espanja ei ole ensimmäinen EU maa mihin halutaan. Monet työskentelevät 3-4 EU maassa ennenkuin kolmikymppisinä joutuvat palaamaan Filippiineille. Tosin monet menevät naimisiin tai muuttavat Atlantin toiselle puolelle esimerkiksi Kanadaan, koska siellä on erikoinen ”Caregiver program” filippiiniläisille, joka antaa täydet emigrantin oikeudet ja kolmen vuoden oleskelun ja työn jälkeen kansalaisuuden. USA: kin muutto on helppoa, koska aina löytyy joku serkku tai täti sieltäkin.

Filippiiniläisen on helppoa saada Espanjan kansalaisuus. Se vaatii ainoastaan kahden vuoden oleskelun Espanjassa. Se on sama,kuin tietyistä Etelä-Amerikan maista tulevilla. Filippiiniläinen saattaa saada sen ilman oleskeluakin, jos vain pystyy todistamaan, että on Espanjalaisia sukujuuria.