NIE lähetystöstä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki NIE numerosta taas… NIE lähetystöstä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Tervetuloa Espanjaan flhx, tällaista on viranomaisten kanssa asiointi täällä: se mikä on totta tänään, ei välttämättä ole niin enää huomenna, vaikka kysytáän samasta paikasta ja totuus vaihtelee myós sen mukaan, kuka sattuu vastaamaan.

Toisaalta, kun espanjalainen viranomainen sanoo jotain, niin vastaan väittämällä ja kyselemällä vastauksen saattaa saada muuttumaan matkan varrella. Oman kokemukseni mukaan raivostuminen ei auta, säälittäväksi heittäytyminen on tehokkaampaa. 😉

Lähetystön väkeä minun täytyy vähän puolustaa sillä, että NIE asioiden hoitaminen ei liene heidä päätehtävänsä ja ymmärrän, jos haluavat ryhtyä siihen vain erikoistapauksissa. Toisaalta NIE-pyöritys täällä paikanpäällä tehdään ajoittain kohtuuttoman hankalaksi.

Viime viikolla kuulin paljon ulkomaalaisten kanssa työskentelevältä asianajajalta, että hakukäytäntó helpottuu huhtikuussa huomattavasti. Miten ja pitääkö tämä paikkansa on sitten eri asia… 🙂

Koita laittaa syyksi vaikka auton osto, pankkitiliä varten NIE ei nimittäin ole ihan välttämátön. Mihin muuten tarvit sitä?