NIE Barcelonassa 2010

LINKKI

Kassiopeia
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.01.2010
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 1

Heipä hei!

Kävin juuri tänä aamuna hommaamassa itselleni NIEn Barcelonassa. Puolentoista tunnin harhailun jälkeen löysin tieni viimein oikeaan paikkaan. Etsin täältä ohjeita ja niillä pääsi jo pitkälle, mutta ajatteli kuitenkin pari pikku seikkaa selventää kanssa etsijöille tuosta NIEn hausta.

Tuota asuinpaikkatodistuksen saamiseen tietääkseni tarvitsee NIE numeron nykyään.
NIEn saaminen on helpoa joten se on hyvä paikka aloittaa asiapapereitten metsästys.

Tarvitset:
Passin
Kopiota passista
NIEn hakuun tarvittavat hakupaperit (EX16) saa joko paikan päältä tai sitten voi ladata netistä ja täyttää kotona. Sen saa tästä:
http://www.policia.es/cged/formularios/EX-16.pdf

Sitten mene suoraan osoitteeseen Carrer de Balmes 192. (Tänne on muuttanut toimisto joka ennen oli Paseo Juan de Borbó 32. Myös toimisto osoitteessa C/ Marqués de la Argentera 2 on muuttanu jonnekin Joanicin metroaseman läheisyyteen, mutta siellä käsitellään vain ei EUlaisia.)
Kannattaa katsoa google mapista että missä Carrer Balmes on. Se on aika lähellä Diagonalin metropysäkkiä..

Ota vuoronumero saapuessasi ja kun vuoro tulee niin esitä passi ja täytetty hakulomake (saat tämän mukaasi myöhempää varten).
Saat maksumääräyksen joka maksetaan pankissa käteisellä. Samalla kadulla on Caixa Sabadell joka oli innokkain pankki ottamaan rahaa vastaan. muilla pankeilla oli käteismaksupaljelu auki vain aamulla. Näin ainaki perjantaina. NIE maksoi €10.10 tänään, mutta mene ja tiedä.

Palaa toimistoon maksukuitin kanssa. Maksaneille on oma jono joka liikkuu sutjakkaasti joten NIE häämöttää jo.
Anna tiskillä Passinkopio, maksukuitti ja täytetty hakulomake ja näytä passi.
Saat Printatun vihreän A4 paperin joka on NIE.

Tuleville hakijoille tiedoksi ettei se ole ollenkaan niin pelottavaa tai hankalaa kun annetaan ymmärtää. Perjantai vaikutti hiljaiselta päivältä ja mä sain Nien tunnissa. On hyvä mennä kuitenki sinne heti ku se aukee ni ei mene koko päivää.

Seuraavaksi otan selvää että miten noi muut lippuset saa tätä nykyä, mutta Johanmarcin ja Onajan ohjeilla eteenpäin.

Vielä tuli tällänen vinkki mieleen:
Kannattaa skannata passi ja Nie ja muut tärkeät paperit ja lähettää ne itselle johonki sähköpostiin. Sillä tavalla niistä on helppo saada tarvittaessa kopiota eikä tarvitse sitä alkuperästä ainoaansa kanniskella aina kopioitavaks, kun vaan tulostelee kopioita.