NIE

LINKKI

jpmadrid
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.04.2009
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 192

Hola,

Auton omistajan NIE paperin ei kyllä varmasti tarvitse olla autossa jos omistaja ei ole mukana, auton papereistahan se löytyy. Jos auton kuskilla on NIE mukana, tai poliisilla on muuten mahdollista saada se selville, hän saa sakkoon maksuaikaa, muuten jos ajaa ulkomaalaisella ajokortilla niin sakko tulee maksaa paikanpäällä.
Poliisille riittää että auto on vakuutettu laillisesti, nykyään ei tarvi edes pitää mukana sitä maksulappua, poliisi saa heti selville onko auto vakuutettu vai ei. En ole koskaan kuullut että poliisi alkaisi katsomaan vakuutuksen ehtoja…jos näin ei ole niin voisi laittaa asiasta jotain linkkiä..

Toinen asia on sopimus vakuutusyhtiön kanssa, vakuutuksissa on yleensä sekä conductor habitual että conductor ocasional, eli pääkuski ja sillointällöin-kuski, sen mukaisesti vakuutus hinnoitellaan. Jos kumpikin ovat esim 40 vuotiaita, niin yleensä vakuutuspapereissa on ehto että alle tietyn ikäinen ja alle tietyn ajokorttivuosimäärän omaava kuski ei saa autoa ajaa. Siksi monet laittavat esim. lapsensa ocasional kuskiksi, nostaa paljon vakuutuksen hintaa, mutta on kyllä ehdottoman tärkeää jos jotain joskus tapahtuu..
On halvenpaa laittaa nuori ocasional kuskiksi kuin pääkuskiksi ja vakuutuksenottajaksi, monet vakuutusyhtiöt eivät edes tee vakuutusta uusille kuskeille, conductor novel, vaan sitten pitää hakea vakuutus valtion laitokselta Consorcio de Compensación de Seguros, sieltä saa vakuutuksen kun niille antaa, muistaakseni, kahden vakuutusyhtiön kieltävän lausunnon.

Eli kannattaa katsoa niitä vakuutusehtoja, yleensä rajana on 25 vuotias ja ajokortti yli 5 vuotta..taisin laittaa turhankin paljon tekstiä..

Saludos

Janne Madrid