Neuvoja …

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Pari yksinkertaista neuvoa ulkomailla erinäisissä maissa asuneelta: Kaikki mikä ei mahdu matkalaukkuun on liikaa! Laatikot ja vastaavat on hankalia ja hintavia muuttaa maasta toiseen, esim. lentoyhtiöt rahastavat kalliisti ylimääräisistä kiloista. Jos taas tuot tavaraa tyyliin tietokone (läppäri), muutaman valokuva-albumin, peiton, lakanat ja hiukan muuta ne ehkä kannattaa pakata laatikkoon ja maksaa ylimääräinen hinta lentokoneella paikalle tuomisesta, koska nämä asiat eivät paljon paina ja koneessa kaikki laskutetaan painon mukaan. Painoa kuitenkin kertyy yllättävän helposti ja nopeasti laatikoihin ja laukkuihin sinun sitä kotona pakatessasi huomaamatta, kannattaa pitää tämä mielessä.

Mieti myöskin mitä henkilökohtaisia tavaroita tulet tarvitsemaan espanjassa, miten pitkäksi aikaa olet jäämässä, miten paljon tulet tiettyjä tavaroita kaipaamaan, osaatko olla ilman niitä, jne, jne.

Muuton voi tietenkin aina tehdä henk.koht. autolla espanjaan ajaen, jossa taas kustannuksia tulee bensasta, merien mahdollisista ylityksistä lautoilla, yöpymisistä ja ruokailuista matkan varrella. Tämä saattaa kuitenkin olla ikimuistoinen kokemus joka lisää arvoa matkaasi.

Muuttofirmojakin on, kannattaa katsoa tarkkaan mitä ja mihin hintaan ne tarjoavat palveluitaan.

Kuten sanottu, ja edellä on muissa vastauksissa myös hyviä neuvoja, ota muutto pienenä seikkailuna ja opi kaikesta ja mikäänhän ei ole niin mukavaa kuin sitten joskus kertoa lapsenlapsille mitä silloin nuorempana tuli tehtyä … muista suunnitella hyvin niin ”seikkailustasi” tulee varmasti antoisampi.