Nettitikut

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Nettiyhteys? Nettitikut

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Itse olen käyttänyt menestyksellisesti Espanjassa Vodafonen prepaid nettitikkua ja toimi ainakin meidän seudulla todella loistavasti lähes maksimaalisella 3 Mbit/s nopeudella.

On syytä muistaa:
– nuo prepaid yhteydet antavat vain tietyn määrän dataa Espanjassa. Itselläni on ollut 1GB ja se riitti kovin pitkään tavalliseen surfaamiseen ja sähköpostiin
– kun raja ylittyy, surfaus jatkuu, mutta vain 128 kbit/s nopeudella

Jos yhteyden haluaa jakaa, sen voi tehdä mm. Vodafonelta saatavalla reitittimellä. Sama reititin löytyy myös useista tietokonemyymälöistä Espanjasta.

Toinen oleellinen pointti on kuuluvuus.

Olen tehnyt viime aikoina testejä Suomessa Elisan, Soneran ja Finnetin 3G verkoilla. Kun yhteys ei muuten meinannut onnistua mm. Hirvensalmella, hankin tehokkaan 14 DBi suunta-antennin ja sen jälkeen sain keskellä metsää 99% tehon ja Soneran liittymällä 3 Mbit/s nopeuden mitattuna http://speedtest.net :llä (Soneran teoreettinen max on 3.6 Mbit/s). Kun Soneran hintakin rajoittamattomalle käytölle on 12,90€/kk – ei paha.

Erilaisia antenneja löytyy mm. Siptunelta tai paremminkin heidän jälleenmyyjiltään: http://siptune.com . Heillä on myös noita 3G reitittimiä, joilla voi jakaa nettitikun monelle käyttäjälle.

Vielä muutama huomio:
– varmista, että nettitikussasi on liitäntä lisäantennille (mm, Huawei E230 ja ZTE MF636+)
– hanki myös modeemisovitin, jolla saat nettitikun liitettyä varsinaiseen 3G antennikaapeliin
– samoilla antenneilla saa myös kännykän kuulumaan alueilla, joilla ne tökkivät

Pienenä hauskana esimerkkinä…. Tuttavani on kärsinyt Kirkkonummella huonosta kiinteän linjan ADSL-yhteydestä eli max 256 Kbit/s. Kävin testaamassa nettitikkua kunnon suuntaavalla antennilla ja johan löytyi 1,2 Mbit/s eli 5x vauhtia langattomasti langalliseen verrattuna palvelutarjoajien katvealueella.