Näyttely?

LINKKI

Tuomo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.07.2006
Kirjoituksia: 57
Vastauksia: 627

Tämä on pirun kiva ja kiinnostava juttu. Minä ainakin innostuin ajatuksesta kertakaikkiaan, vaikken itse kuvataiteilija olekaan.

Mahdollisuuksia on monta; itsekukin järkkää tukiryhminen mitä järkkää, tai sitten kootaan porukkaa enemmänkin ja järkätän laajempi yhteisnäyttely. Jos olemme aidosti lähtemässä tyhjästä liikkeelle niin eihän se ole kuin yksi iso talkoopläjäys.

Muta semmoinen juttu on vielä selvitettävä, että millainen on siellä Costalla taiteilijoiden järjestäytymistilanne. Minullä on sellainen käsitys, että siellä on joku taiteilijayhdistys tms. Lievästi epäilen, että mm taidekerhohommia siellä vetävällä Ryynäsen Pekalla voisi olla asian kanssa jotain tekemistä. Tai ainakin tietää, onko sellaista vai ei. Puhelinnumeroansa en tiedä eikä hän ole netti-ihmisiä, mutta minulla lienee jo huonmeniltana tilaisuus jututtaa häntä.

Jos näin on, niin suhteet siihen orgsnisaatioon on syytä selvitettää. Mitkä toimintamuodot, mitkä tavoitteet, mitkä jäösenkriteerit. Pahimmassa tapauksessa se on tiukasti ammattilaisten ja taidekoulut käyneiden klubi joka ei halua amatööritaiteiljoista tietää mitään, mutta tähän vaihtoehtoon en suoraan sanoen usko. Parhaassa tapauksessa sieltä on saatavissa paljonkin sinustatukea ja konsultointia.

Noin tai näin, niin minua perskohtaisesti kiehtoisi eniten se vaihtoehto, että järjestettäisiin iso talkooprojekti, joku Ars Arcticus, varataan iso tila ja mekastetaan hirweesti kaikissa seudun medioissa.

Siis suomalaisia taiteilijoita, ja IMHO sellaisia, joilla on valmiiksi joku kytkentä Costalle; sellaiseksi riittää minusta aktiivisuus Orkissa.

Ehätän heti ilmoitautumaan talkoisiin. Tarvitaan tiedottajia, näyttelyn pystyttäjiä, sponsorihankkijoita, autokuski, muuten vaan hallintoihmisiä. Miltäs tämä ISOvaihtoehto kuulostaisi?