Navidad, Navidad, Usted Navidad…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Espanjalaisia joululauluja Navidad, Navidad, Usted Navidad…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Espanjalaisilla ei liiemmälti ole omia ”joululauluja”, paitsi se ’Los Peces en el Río’, ja jos niitä joulutilaisuuksissa esitettyjä flamenco-pohjalla vedettyjä Neitsyt Marian ja Niñon ylistyslauluja ei sellaisiksi lueta. Espanjalaisille kun se pääsiäinen on ”se juttu”. Pääsiäsmusiikki onkin sitten etupäässä soitinmusiikkia, puhaltimet usein pääosassa.

Joulu (24.12.) on Espanjassa sillä tavoin uusi varsinainen juhlan aihe, että ei vielä aikaakaan sitten, kun lapset saivat lahjoja vain ja ainoastaan loppiaisena. Ja ne lahjat toi tietysti ’Los Reyes Magos’ niminen trio.

Nyt sitten kauppiaat ovat jo vuosia huomanneet, että houkutellaanpa lapset kinumaan lahjoja juolunakin, niin vanhempien rahapussilla voidaan käydä silloinkin. Ja juu.. onhan se toki niin kutkuttavan Amöriikkalaistakin, kun sitten aikuisetkin voivat muistaa toisiaan myös jouluaattona, ja silleen. Ja Mikki Hirvi kaupan päälle. Ja Plääähhh..!

P.S. Telkkarissa oli kerran tuossa takavuosina (en nyt muista tasan mikävuosi) hupaisa sketsi siitä, kun Reyes Magos ja humalainen Papa Noel ottavat mittaa toisistaan keskellä yötä espanjalaisperheen olohuoneessa.
=o)