Naulan kantaan

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456
santiago kirjoitti:

…Eu:n ja globalisaation ansiosta Espanja on paratiisi entisen itäeuroopan rikollisille . Monilla on militaari , poliisi, ja jopa salaisen palvelun tausta. Yhteiskuntajärjestelmän muutoksen takia herrat ovat jääneet työttömiksi ja toteuttavat nyt itseään täällä…

Osuit Santiago naulan kantaan, juuri tästä on monessa tapauksessa kyse. Nämä merkittäviä ryöstöjä tehtailevat rannikontallaajat eivät ole mitään taipaleensa loppuvaiheella viimeistä piikkiä itselleen pikkuvarkauksilla rahoittavia narkkariraasuja, vaan todellakin, usein massiivisen koulutuksen ja kokemuksen omaavia, myös sodissa karaistuneita herroja, jotka eivät juurikaan nypläile pitsejä.

Tällaiset hyvin organisoituneet ja toteutuskykyiset ryhmät tehtailevat keikkojaan nimenomaan heitä kiinnostaviin kohderyhmiin – pikkuyksiöiden mummot ja papat Pacosin perukoilla eivät välttämättä kuulu heidän kohderyhmiinsä, mutta luksusalueiden villat kiinnostavine saaliineen voivatkin olla aivan toinen juttu.

santiago kirjoitti:

…Minä esimerkiksi , turvallisuusjutuissa vain vähän mukana olleena , joudun kuitenkin varautumaan näihin uhkiin. Kuten tekee moni muukin täällä oikeasti asuva ja asioista ensikäden tietoa omaava.

Juuri tällaiset ovat niitä asioita, joissa myös Orkin laajan lukijakunnan kokemus saadaan aika ajoin muidenkin käyttöön – aivan kuten Hot aloituksessaan teki. Näissä asioissa kannattaa todellakin pitää jalat tukevasti maassa ja käyttää myös asiantuntijoita apunaan – kuten moni tekeekin.