näkökulmaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Espanja näkökulmaa

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Mitenkään väheksymättä tilastoja , työttömyyslukuja ja työttömien huonoa asemaa , voi sanoa että onneksi, Espanjassa on paljon laajempi harmaa tai peräti musta talous kuin esimerkiksi Suomessa.
Sen enempää asiaa en viitsi ruveta selittelemään, mutta ne jotka tuntevat tätä maata , tietänevät että määrätyissä maakunnissa on kautta aikojen oltu virallisesti työttömiä ja ”työ” on salakuljetus.
Tupakka aikoinaan ,nykyään huumeet.
Eikä tarvitse mennä kauas Fugestakaan kun löytyy legendaariset salakuljetusrannat.
En nyt siis tarkoita että tässä olisi se ratkaisu , vaan tässä on yksi esimerkki selviämisestä kovassa kulttuurissa.
Vastaavasti muillakin aloilla tilastot kertovat yhtä ja todellisuus toista.
Ja vielä kerran, onneksi. Muuten täällä alkaisi olla täysi anarkia ja varmaan päästäisiin todistamaan vallankumousta tämän päivän tyyliin.
Huomauttaisin vielä kerran suomalaisille , joille asia voi olla mahdoton sisäistää, täällä ei oikeasti ole olemassa mitään automaattista perusturvaa. Sossuntäti tai tätimäinen setä ei jaa rahaa taikaseinästä niinkuin Suomessa.
Ei täälläkään silti nälkään kuole, täällä viimeinen turva on vapaaehtoisjärjestöissä, mm. kirkko/ nunnat /munkit pyörittävät ruuanjakelupisteitä.Naapurit ja tietenkin sukulaiset osallistuvat avustamiseen eri asenteella kuin Suomessa , missä asia ”kuuluu ”valtiolle ja kunnille.
Itse asiassa lain mukaan ja tässäpä yksi asia joka on Suomessa paremmin kuin täällä.Ikävä kyllä tällaiseen avokätiseen järjestelmään kuuluu oleellisesti runsas väärinkäyttö, mutta se onkin jo toinen juttu.