Näin pankin tiskin takaa

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Näin pankin tiskin takaa katsellessa (siis lainahakemuksia selaillessa ja välittájien kanssa jutellessa siis) näyttää siltä, että hinnat eivät ole juurikaan enää nousseet, mutta eivät missään tapauksessa ole ainakaan romahdusmaisessa laskussa. Riippuu tosiaan tapauksesta: jos onnistut löytämään myyjän, jolla on syystä tai toisesta kiire päästä eroon asunnosta, niin voit hyvinkin tehdä löydön ja onnistua tinkimään reilustikin. Muuten hyväkuntoinen ja hyvällä paikalla sijaitseva asunto on edelleen hinnakas.

En usko, että niitä ”rahanpesuasuntojakaan” pilvin pimein markkinoille tulee, miksi tulisi? Seuraisin enemmänkin vaikka Englannin asuntomarkkinoita ja lainamarkkinoiden kehitystä siellä: britit ovat merkittävä tekijä asuntojen kysynnässä täällä, ovat keskimäärin korviaan myöten veloissa ja ovat ostaneet paljon asuntoja rakennusvaiheen alussa, 2-3 vuotta sitten, ajatellen, että myyvät ne nyt valmiina pois reippaalla voitolla – vaan sepä ei enää noin vaan onnistukaan ja monilla ei olekaan varaa maksaa koko kauppahintaa (yleensä 70% hinnasta maksetaan valmistumisvaiheessa) tai sitä varten otettua lainaa ( jos sitä saavat). Silloin tulee kiire myydä. Näitä näkyy silloin tällöin markkinoilla, mutta jos Englannissa luottojen takaisinmaksukyky alkaa horjua yleisesti, niin näitä tapauksia tulee lisää ja se voisi hyvinkin horjuttaa rannikon markkinoita.

Enkä muuten minäkään toivo hintojen laskua, hallittua hidastumista vaan. Romahdus ei tekisi meille hyvää kenellekään, vaikka se noita ilmoitushintoja lukiessa saattaa siltá joskus tuntua kun on itse asuntoa etsimässä. Vuokrista en tiedä, mutta en ainakaan suostuisi korkeampaan vuokraan kuin viime vuonna, ellei sitten asunnossa olisi jotain oleellisesti parempaa.