Näin on

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Hot kirjoitti:

Mitä tulee Ubuntuun… jos se on laajimmalle levinnyt, valinnassa on pointti. Sinänsä en ymmärrä, miksi standardiksi tarkoitetusta Linuxista löytyy satoja versioita ja jakeluja? Äkkiseltään tuntuisi järkevältä panna kehitysefortit vain pariin varianttiin.

Olen suhteellisen samaa mieltä. Tosin uudenuutta haluavalle Ubuntu on ”puoli vuotta myöhässä”, joten ehkä siksi joku muu (esim. se mainitsemani Fedora)..

Kehityksen voisi ohjata siihen, että toteutettaisiin valmiit mutta toki muokattavat paketit esimerkiksi:

-palvelinkäyttöön / teho-PC:n
-toimistokäyttöön ja kannettavaan (palvelinpalikat karsittuna edellinen)
-minikannettavaan (hieman karsittu edellisestä)
-matkapuhelimeen jne… (karsittu edelleen edellisestä)

Loput erilaisuudet sitten työpöytäympäristön kautta. En minäkään ymmärrä miksi pitää olla eri repositoryt eri jakeluille ja siten aavistuksen erilainen softa, esim nyt vaikka ”yum” ja ”apt-get”. Historia kai tässäkin painaa lastina.
No, onneksi nuo ovat kuitenkin pääsääntöisesti kooditasolla yhteensopivia, eli sitä komentoriviä voi käyttää kirjoittamalla ”configure” ja ”make” sekä ”make install”, niin ei tarvitse hirveästi säätää jakelusta riippumatta vaikka valmista pakettia ei löytyisikään juuri omalle distrolle (yleensä tosin löytyy).

…no onhan tuosta winukastakin Home- Pro, Ultimate- jne editioneita ja niistäkin kaikenlisäksi jotain Basic ja mitä-lie-ihmeellisiä lisävirityksiä! -WHY?, WHy?, Why?, why?, wh?., w?. ?. .