Näin meni mulla

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Muuttoautosta Näin meni mulla

LINKKI

Rantaleijona
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.05.2013
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 8

1. Torstaipäivänä ajoin rekisteröintikatsastukseen, ilman ajanvarausta. Maksoi 185eur. Sain katsastuskortin, jossa luki mm. ”ei oikeuta käyttämään liikenteessä ennen rekisteröintiä”. Kun tätä ihmettelin, selvisi, että se on vain sanahelinää – vain siksi, ettei kukaan luule että katsastus on sama kuin ajolupa.
Ottivat espanja-rekisteriotteen ja ”teknisen osan” pois, toimittavat ne TRAFIin. Mulle antoivat oikeaksi todistetut kopiot, joilla ajoin niin kauan kuin rekisteröinti kesti.
2. Perjantaina vein TULLIin seuraavat paperit: a) täytetty autoveroilmoitus (pdf tullin nettisivuilta), b) yksilöintilomake (pdf tullin nettisivuilta). Tullissa ottivat kopiot espanja-ajokortista, katsastuksesta saaduista espanja-rek.otteen ja teknisen osan kopiosta ja huoltokirjasta (km-määrän todisteeksi).
Pyysin tullista ”ilmoitus ajoneuvon käyttöönotosta” paperin, jolla saain käyttää autoa espanjan kilvillä siihen asti kunnes saan suomikilvet. Kaavake piti itse täyttää, vain leima paperiin ja menoksi. HUOM: koskee siis vain ulkomailla vakituisesti asuvaa!
3. Maanantaina hommasin vakuutukset Pohjolasta – alustanumeron perusteella.
4. Puolentoista viikon kuluttua posti toi veropäätöksen. Maksoin samana päivänä.
5. Seuraavana päivänä hain kilvet katsastuspaikasta. Piti täyttää rek.otteeseen tiedot. Maksoi 31,40 kilpiruuvien kanssa,
6. Poistin espanjakilvet, ruuvasin suomikilvet paikalleen. Espanjakilpiä ei tarvitse palauttaa ja TRAFI ilmoittaa espanjalaisille viranomaisille.