näillä mennään [matti nykänen]

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat telkkariohjelma espanjasta näillä mennään [matti nykänen]

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
Marjukka kirjoitti:

..Jos tuosta ohjelmasta ei saanut tarpeekseen, niin ainakin täällä olevista aurinkorannikon kirjoittelijoista. Ihmettelen, että kuinka ihmiset voivatkaan olla näin perusteellisen kyynisiä. Eikä siellä Fugessa näytä muuta tekemistä olevankaan, kuin kirjoitella joka mutkassa orkkiin.

Hahh hahh hahh… just juu. Äläpä nyt Marjukka polta hihojasi orkkilaisten vuoksi. Vaikka et sinä siinä kyllä ihan ensimmäinen olisikaan. 🙂

Joskin en aivan orkin ”kantapeikkoihin” kuulukaan, niin pitää tässä kuitenkin muistuttaa parista asiasta, jotka usein menevät keskenään sekaisin, vaikka ne näyttävätkin toisistaan irrallisilta. Nimittäin, suomalaiset espanjanmatkailijalomalaiset ja Espanjassa vakituisesti tai ainakin osan vuotta jatkuvasti Espanjassa asuvat suomalaiset.

Ensin mainitut etsivät elämyksiä (tod.näk. iloisia sellaisia) ja mahdollisesti biletystä, aina lomabudjettinsa mukaan. Jälkimmäiset puolestaan elävät normi elämää, kuten he tekisivät Suomessakin, mutta useimmat heistäkin/meistäkin haluaa välillä myös rentoutua, myös kodin ulkopuolella, aina itse kunkin elinbudjetin mukaan.

Kun nyt turistina kohtaat ”ulkona” jonkun ns. paikallisen suomalaisen, ei se tarkoita sitä, että hän välttämättä alkuunkaan joka ilta viettäisi aikaansa baareissa tai konserteissa tai futismatseissa tai aquariumissa tai [you name it], kuten ei suomalaiset Suomessakaan, pientä baarien marginaaliryhmää lukuunottamatta, joka löytyy myös Fugesta ja Torresta ja muualtakin.

Luppoaikaa tulee siis vietettyä myös kotosalla, esimerkiksi telkkaria töllötellen tai vaikkapa [yllätys yllätys] netissä hillumalla. Ei siis liene kovinkaan omituista, että kantaa otetaan vaikkapa täällä orkissa joskus myös (sinun mielestäsi) kyyniseen sävyyn, vaikka kyse kyllä valtaosin on ennemminkin sarkasmista, joskus sangen osuvastakin, kuin että mistään varsinaisesta kyynisyydestä.

Jos sitten taas joku orkkiin kirjoittava espanjatietojen tiedustelija on puolestaan lähdössä Suomesta Espanjaan samaan tyyliin kuin ”Karstuset Amerikkaan, summissa vaan”, niin joskus on syytä ollakin jonkin verran kyyninen, kun vastaa heidän intomielisiin ja auringonhehkuisiin espanjaanmuuttohaaveisiinsa. Etenkin, jos lapsiakin on tarkoitus ottaa mukaan, tai että lähtijät itse ovat vielä öbaut lapsia.

Mutta joo… En tiedä, kun et maininnut, kuinka kauan aiot Espanjassa viipyä, mutta noin yleisesti ottaen vanha (enemmän tai vähemmän) kunnon Torremolinos on siitä käytännöllinen tukikohta, että sieltä pääsee moneen suuntaan todella kätevästi ja silti sinne on suht lyhyt matka nukkumaan, jopa Madridista katsoen. Vaikka juna olisikin takaisin María Zambranolla vasta puolen yön jälkeen, on taksimatka Torreen siltikin vielä siedettävän hintainen.

Missään tapauksessa ei pidä reissussa (ja elämässäkään) ihan paikallaan kököttää, ainakaan minun mielestäni.