Näihän se on nähtävä..

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Aurinkoenergiaa. Näihän se on nähtävä..

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Jahu
Jahu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2006
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1073
devspain kirjoitti:

jhatinen kirjoitti:

Entäpä jos EU:n ajama energiansäästölamppupakko-hömpötys mene läpi? Suomessa aika turhaa, koska, joka tapauksessa on kylmää, jolloin lampun tuottama lämpö joudutaan tekemään jollain toisella konstilla.

Tuossa olet oikeassa! Tilastolliset näkökulmat mittaavat aina yhtä asiaa ja kukaan ei ajattele sitä, että se valona poltetun energian loppuhukka on lämpöä. Pääsääntöisesti siis suomessa tarvittavaa kotien lämpöenergiaa, joka kulutettaisiin muulla tavoin jos se ei tulisi valaisimen lämmöstä. Mukaanlukien laitteiden valmiustilat!![/quote]

Toisaalta , hehkulampun lämpö ei ole sinäänsä kovin merkittävä tekijä huoneenlämpötilan kannalta , kuten alla olevassa artikkelissa mainitaan :
http://vesaniemi.blogspot.com/2007/12/hehkulamppujen-myyntikielto-faq-osa-1.html

On vain olosuhteita mihin energiasäätölamput eivät sovellu , heikon pakkastoiminnan vuoksi.
Niissä pitäis käyttää jokinlaista lämmitystä – sehän taas vesittää asian .
Ainoa korvaava ratkaisu olisi sitten led-polttimot – onneksi nekin kehittyvät kokoajan.

devspain kirjoitti:

Ihan sama koskee autojen päästöjä. Aina sitä hehkutetaan ja valtion taholtakin annetaan jopa etuja pienemmän moottorin omaavalle autolle. Totuus tässäkin on se, että ajat pienimoottorisella (1.3 tai pienempi bensakone) autolla ehkä noin 150 000km, jonka jälkeen se alkaa olla lopussa ja tarvitset uuden auton. Isommalla koneella varustetulla autolla (vaikka nyt 2.0 tai suurempi bensakone) ajat todennäköisemmin ainakin 300 000km. Monilla yli kaksilitraisilla ja dieseleillä puoli miljoonaa tai huomattavasti enemmän. Vaikka isompi auto kuluttaa ehkä ajaessa (vain) hieman enemän, niin sen valmistamiseen menevässä (ja liikenteestä poistamisen jatkokäsittelyssä jne) energiassa on säästetty huimasti sen pitkäikäisyyden vuoksi.
Kaikki on suhteellista.

Autojen päästöjen kannalta Suomessa hommat menee hukkaan , vaikka kaikki Suomen autot pysäytettäisi vuodeksi tai pariksi sen merkitys ilmaston muutosten kannalta yhtä tyhjän kanssa !
– Sitähän Suomessa politiikot/virkamiehet ei avoimesti uskalleta tunnustaa !!

Suomen kokoautokannan vuoden päästöt ovat käytännössä korkeintaan sama ,kuin mitä Amerikka , Kiina tms. maan autokanta päästöt yhden (1) !! päivän aikana , jos sitäkään .