N.I.E:stä ja kielestä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä 3Blades
3Blades Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.08.2009
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 46
Don kirjoitti:

N.I.E. numeroa tarvitaan heti, jos päätät hankkia jonkin ajopelin esimerkiksi tai jotain omaisuutta Espanjasta.

Jep, lueskelin tästä asiasta jo tuolta tietopankista. Itselläni on tuo kulkupelihomma vielä vähän harkinnan alla. Vaihtoehtoja on oikeastaan kaksi. Joko hankin ensin ainoastaan fillarin (ei kait sen ostamiseen sentään NIE-numeroa tarvita :P) ja yritän valita asuinpaikkani niin, että päivittäinen liikkuminen esim. kielikouluun ja muualle tarpeellisiin paikkoihin hoituu hyötyliikunnan merkeissä. Toinen vaihtoehto on, että tulen täältä Suomesta omalla autolla sinne. Silloin kulkupelin hankkimisen ”ongelmaa” ei olisi…. Kait sillä Suomeen rekisteröidyllä autolla voi ajella siellä ihan normaalisti vaikka sitten asuisinkin Espanjassa?

Puutun tuohon kieliasiaan. Olen nähnyt tuollaisen onnistuneen puolen vuoden suorituksen suomalaiselta, mutta se vaatii hieman lahjakkuutta ja valtavasti itsekuria ja omaa opiskelua. Ehkä intensiivikurssilla on hyvä aloittaa ja hakeutua sitten hyvään yksityisopetukseen.
Homma voi onnistua puolessa vuodessa, mutta pitkiä päiviä kovalla intensiteetillä saat puurtaa…

Reissu-Lassille iso kiitos tuosta. Lahjakkuudesta en tiedä, en nyt ehkä ole erityisen lahjakas jos en se pahin puupääkään. Uskon, että motivaatio vie pitkälle. Tuommoinen intensiivikurssi tulee tietty ensimmäiseksi ajankohtaiseksi mutta yksityisopetusta en sentään ole vielä harkinnut. Eikä siihen välttämättä (jatkuvasti ja suuressa määrin) olisi varaakaan. Olen ajatellut asian niin, että tuollaisella kurssilla käyn muutaman kerran viikossa koko talven läpi ja sen lisäksi yritän mahdollisimman paljon opiskella itsenäisesti. Ja siksi juuri muutan paikanpäälle kieltä opiskelemaan, että kuulisin sitä päivittäin mahdollisimman paljon ja minulla olisi myös mahdollisuuksia käyttää kieltä. Toki espanjan oppia saa Suomessakin, mutta kun kieltä ei kuule eikä käytä luokkahuoneen ulkopuolella niin oppiminen kestää paljon pidempään. Näin ainakin uskon… Jos homma voi kerran tuossa ajassa onnistua niin siitä lähdetään että se myös onnistuu! 🙂

/3Blades