Myös yritteliäisyyttä …

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Ystäväni Jimmy on musta neekeri Senegalista ja lomailee kotonaan kerran vuodessa. Hänellä on siellä kaksi vaimoa ja liuta lapsia. Jimmy kiertelee leveästi hymyillen Fuengirolan kulmilla ja myy kelloja, joille antaa myös takuun ja tarvittaessa paristonvaihdot sun muut vähäiset huollot. Jimmy on yksityisyrittäjä, joka elättää sillä toiminnallaan koko perheensä. Hän ostaa kellot tukusta ja jos joutuu poliisin ratsaamaksi menettäen varastonsa, poikkeaa taas tukkuliikkeeseen ja ostaa Malagasta uuden myyntivaraston.

Muut (kurjemmat) mustat ravintolahäiriköt eivät pysty ostamaan omiaan vaan saavat ne myyntitiliin jostakin. Pakkohan siis hommien on olla organisoitua, eihän siitä muutoin tulisi mitään. Ja tuolleen ainakin muutama tienaa jotakin, millä pystyy elättämään myös itsensä. Niin pyramidin pintamies kuin vähäisinkin kaupittelija.

Kaupankäynti jatkuu niin kauan kuin tavaraa ostetaan. Kopioitu Rolex ranteessasi tukee siis jatkuvuutta, ostajat välittävät leipää köyhemmille ja hyvän mielen sekä myyjälle että välitysketjun muille jäsenille.

Hämäräperäinen kiinalainen piraattilevyjen valmistaja sitten tuuppaa tehtaaltaan ceedeet markkinoille halvoin hinnoin ja siksi hyvässä yltäkylläisyydessä kylpevä artisti jää vaille vähäisiä provikoitaan siitä musiikista. Mutta kun ostat mustalta mieheltä valmiin levyn, säästyt vaivalta imuroida sen netistä, minkä kait muutoin tekisit yhtälailla laittomin keinoin.

Ja hämmästelkääpäs vielä tätäkin: Etkun mulla on sitten kaksi varsinaista rannekelloa – molemmat merkeistään huolimatta aitoja, joten älkääpäs nyrpistelkö. Jimmyltä ostetut olen lahjoittanut pojilleni, vaan kyllä taas tekisi mieli ostaa yksi feikki lisää, semmoinen sporttisen komea Tag Heuer, neekeriltä …

Provoa ja promoa – OC

P.S. Ai-niin, anteeksi et’mutkun mitähän se jhatinen halusikaan tietää ..?