Myös BIOS voi olla syypää

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat USB-portit sanoi sopimuksen irti Myös BIOS voi olla syypää

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Abso
Abso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

Tällä tavalla selviää melko tarkkaan onko vika Winkkarin ajureissa vaiko raudassa.

Linux ei yksin vastaa tyhjentävästi softa/rauta vianmääritykseen. Ensin pitäisi katsoa, että BIOS on päivitetty ja että USB Controllers on enabled.

Muutamaan koneeseen olen joutunut BIOSin asetuksia korjaamaan tai lataamaan päivityksen. Yksi mahdollisuus voisi olla se, että joku automaattinen windows päivitys on tehnyt tepposet BIOSille, jota taas ei ole päivitetty. Biosin päivitys, jos sellainen on, löytyy prosessorin valmistajan sivuilta.

Näkemättä laitetta on aika vaikea sanoa mitään järkevää. BIOS-päivitys ja -asetusten muutos ei sekään ole kummoinenkaan juttu, jos on emolevyn manuaali. Ilman manuaalia ja sähköpostitse ei kenenkään pidä BIOSia sotkea. Asetukset voi tosin käydä katsomassa. BIOSiin pääsee koneen käynnistyessä yleensä F2-, F12-, DEL- tai ESC näppäimillä. Voihan siellä käydä katsomassa, että USB:t ovat päällä (enabled).

USB:t palavat kyllä, jos niihin laittaa esim. liikaa virtaa syöviä (esim webkamera voi olla liikaa) tai oikosulussa olevia laitteita. Rautavika on siis noilla annetuilla tiedoilla mahdollinen.

Nää jutut menee ehkä niin vaikeaksi, että kannattaa ostaa uusi kone.