Muuttajista

LINKKI

MiMadrid
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649
santiago kirjoitti:

Mikä mua eniten ihmetyttää ,tänne tullaan tietämättä mistään mitään.Kuten sanot , kielitaidottomana ,ilman työtä ,ilman asuntoa ja ilman vararahastoa.

Mä olen ollut näkevinäni yhä enenevässä määrin kysymyksiä (karrikoidusti) tyyliin: ”moi, me ollaan tulossa Espanjaan. Millä nimellä paikallinen sossu/työkkäri tunnetaan ja paljonko sieltä saa rahaa per kuukausi ? Pärjääkö englannilla ?”

Ja jos vastaus kuuluu ”ei täältä saa ilmaiseksi käytännössä yhtään mitään ja englannilla ei pääsääntöisesti pärjää” niin sitten vetäistään herne syvälle nenään vaikka vastaus on täysin totta. Tietty saa tulla paikan päälle tuonkin varmistamaan jos tahtoo…

Jos Espanjaan oikeasti haluaa muuttaa niin käykää ensin paikan päällä. Yksi reissu talvella ja yksi kesällä ettei tule yllätyksiä esim. paljonpuhuttujen kelien suhteen. Järjestäkää mainittu vararahasto. Miettikää vielä kerran varsinkin jos on tenavia mukana. Hommatkaa duunipaikka etukäteen, täältä niitä löytyy hyvin nihkeästi näinä aikoina – alasta riippumatta. Suomalaisuudesta ei saa automaagisesti lisäpisteitä työnhaussa. Liksat ovat pääsääntöisesti huonot ja työpäivät pitkiä. Aurinkokaan ei paista päivittäin ja talvella pitää käyttää villasukkia sisällä…

Ylläolevalla haluan vain ja ainoastaan sanoa sen että ulkomaille muuttaminen on otettava vakavasti ja ajatuksien pitää olla hieman pidemmällä kuin sen muuttokuorman pakkaamisessa.