Muutkin eläimet

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Laura kirjoitti:

…että täällä kunnioitetaan vain hevosia. Ja härkiä siihen asti, kunnes ne kiduttamalla teurastetaan. Muut eläimet ovat jatkuvan laiminlyönnin, elleivät sitten suoranaisen rääkkäyksen kohteina.

Yhtälailla härkiä (lehmiä) ja muuta karjaa kidutetaan ympäri maapalloa mitä erilaisimmissa sisätiloissa ja karjakuljetuksissa, jotka kestävät tuntikausia. Härkätaistelu kestää vain muutaman minuutin (liikaa)….

Jostain kumman syystä esimerkiksi suomessa eläimen teurastaminen samalla tilalla, jossa se on kasvanut on lailla kiellettyä! Tähän soisi puututtavan turhien kuljetusten välttämiseksi.
Espanjalaiset taisteluhärät saavat sentään elää (ne muutamat ensimmäiset vuotensa) vapaina nurmilla (kesät-talvet) ja suunnattoman hyvissä olosuhteissa verrattuna pääosan vuodesta sisällä pidettyihin kumppaneihinsa vaikkapa suomalaisilla maito- ja lihakarjatiloilla.

En hyväksy kumpaakaan kidustustapaa, mutta häränlihaa (ja muutakin lihaa) on toki jollain keinolla saatava. Kaipa se oiken tapa olisi se ”lännenelokuvista nähty” malli, jossa ”buffalot” ammuttaisiin suoraan ruoaksi (ja vain ruokatarpeiksi eikä sukupuuton partaalle kuten kävi).

Tämän uuden lain myötä odotan kohenusta myös muiden eläinten asemaan ja Devspain koiraihmisenä ja paikallisia espanjalaisia rotuja pitävänä soisi jokaisen kiinnittävän huomiota esimerkiksi espanjalaiseen tapaan ”pitää” metsästyskoiria osoitteessa http://www.sosgalgos.com.
Huomautan, että osiossa ”Paremos la cruedad” oleva aineisto ei sovellu perheen pienimmille!