Muutamia kommentteja

LINKKI

tuulae
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2006
Kirjoituksia: 72
Vastauksia: 704

Asiantuntevat vastaukset saat sitten Espanjassa toimivasta asioidenhoitotoimistosta. Niitä löytyy varmasti kaikkialta missä suomalaisia asustaa.

– Henkikirjoille pääset heti kun sinulla on esittää voimassaoleva vuokrasopimus (tai kauppakirja asunnon ostosta), prosessi kestää joko 5 minuuttia tai ”huomiseen”.

– NIE-numeron saaminen kestää paikoitellen kuukausia ja itse on poliisilaitokselta noudettava, katsele hakutoiminnolla täältä Orkista. (Siihenkin tulee kyllä se päivämäärä jolloin hakemus jätettiin!)

– Kunhan olet ollut henkikirjoitettuna Espanjassa 6 kk niin voit aloittaa verotuksesi siirron Suomesta Espanjaan. Suomen verottaja ainakin yrittää toimia kalenterivuosien perusteella, mutta saatat Suomesta verosi takaisin sen verotusvuoden alusta, jolloin Espanja on ottanut sinut verovelvolliseksi. Taisin asnoa monimutkaisesti 🙂

– 0-verotus riippui ainakin jokin aika sitten työkyvyttömyystodistuksen käännöksen sanamuodosta. Mikäli käännöksessä espanjaksi on käytetty termiä jossa työkyvyttömyyttä ei todeta pysyväksi niin nollaverotukseen pääsy ei onnistunut.

Kukaan ei kuitenkaan liikkumistasi vahtaa eli voit mennä ja tulla miten lystäät 😛

Ota yhteys asiointitoimistoon!!!!