Muutama vinkki matkailuun.

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
Ocaso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Afrikan puolelle pääset helposti, hyvin helposti. Matkatoimistot myyvät päiväretkiä vaikka Tangeriin usein hyvinkin asialliseen jopa halpaan hintaan Fuengirolassa ja muuallakin rannikolla.
Jos olet omatoimimatkaaja niin Iberia.com osaa opastaa lentojen ostossa Melillaan (espanjalle kuuluva kaupunki pohjoismarokossa) sekä Helisureste (grupoinaer.com) osaa opastaa lentojen ostossa Málagasta Ceutaan. Lennot löytyvät yhtiön etusivulta vasemmasta sivupalkista nimellä ”linea regular Málaga – Ceuta”.

Andalusair (www.andalus.es) lentää Málagasta ainakin Marrakechiin sekä Nadoriin.
Royal Air Maroc (www.royalairmaroc.com) lentää suoraan Málagasta Tangeriin sekä muistaakseni myös Casablancaan. Royal Air Maroc lentää myös välilaskun kautta vaikka Dakariin hintaan 190 euroa, kannattaa siis katsoa.

Laivalla pääsee Málagasta espanjan Melillaan afrikan puolelle. Algecirasista pääsee laivalla Tangeriin ja Ceutaan. http://www.transmediterranea.es on yksi laivayhtiöistä jotka hoitavat liikennettä Gibraltarin salmen sekä Alboranin meren yli Espanjasta Marokkoon. Transmediterranea on nykyään ACCIONA transmediterranea, joten älä hätäännyt jos et näe Transmediterranean nimeä laivan kyljessä, kyseessä on sama yhtiö.

Tangerista, Melillasta sekä Ceutasta ja miksei Nadoristakin avautuu koko afrikan lumo (ja totuus) omatoimimatkailijalle. Kannattaa kuitenkin muistaa että afrikka on haasteita täynnä omatoimimatkailijalle, mutta samalla omatoimimatkailu on, ainakin mielestäni, se ainoa hyväksi koettu tapa matkustaa syvemmälle afrikkaan.