Muutama kysymys suomenkieliselle palvelutoimistolle

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kuksa
Kuksa Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.02.2009
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 19

Elikka maksat kaikkiaan 10.500€ plus complementaria 3.500€ plus korot =14.000€ plus korot ja koko hinta asunnosta tulee 164.000€ plus korot.Elikka ”saastaisit verotusarvoon verrattuna kuitenkin yli 40.000€.
Ostamalla 200.000€ maksat 214.000€ veron kanssa.

Ota tassa kohtaa huomioon etta lasken vain asunnonhintaa ja omaisuudensiirtoveroa. En ole ottanut huomioon muita kuluja mita kaupasta syntyy. (notaari, rekisteri, tulkki ym)

Korot voi olla 20% luokkaa ja verottajalla on oikeus pyytaa sita 4 vuoden ajan. Elikka se lasku voi tulla 4 vuoden ajan ja korko tulee aika suureksi.

Mitä nämä yllä mainitsemasi korot ovat, paikallinen alv vai?

Ota myos huomioon etta verottaja pitaa paistinpannua aina varresta kiinni. Lahettaa kirjatun kirjeen Espanjan osoitteeseen eika kukaan ota sita vastaan.Eika hae sita 15 paivan kuluttua postista niin se 4 vuotta haviaa pois koska et ole tavoitettavissa siina osoitteessa minka olet antanut ja nain rikot verottajan maarayksia.

Jos asuu pysyvästi ulkomailla ja on siis kirjoilla muualla kuin Espanjassa, niin en kai riko mitään ”tavoitettavuusmääräyksiä”, jos tiedot olen heille ilmoittanut? Voiko verottajalle antaa yhteystiedoiksi esim. asiointitston osoitteen???

Elikka mina tekisin nain: Loydan loistavan hintaisen asunnon enka tieda verotusarvoa. Pyydan sen verottajalta. Kaupanteon jalkeen maksan veron verottajan hinnan mukaan ,en sen hinnan mukaan mika on kauppakirjassa (paitsi jos verottajan hinta on alempi)ja nain valtyn yllatyksilta.
Voit myos nimeta valtakirjalla veroedustajan joka voi toimia puolestasi.

Tätä pitää selvitellä, kuulostaa hyvältä idealta!

KUKSA:

Kysymys: sanot etta sinulla on jo N.I.E. Onko se pelkka N.I.E. asioimista varten (no-residente) vai N.I.E. de residente europeo?Se vihrea paperi?
Jos sulla on se pelkka asioimiseen tarkoitettu N.I.E. niin luulen etta tarvitset joka tapauksessa veroedustajan, en ole ihan varma. Otan selvaa.


Olen aikanaan hankkinut NIE:n mahdollista asunnon ostoa varten, en ole residentti. Asiointitoimisto voinee olla tämä mahdollisesti tarvittava veroedustaja? Kiitokset kaikista tiedoista sinulle!

[/quote]