Mustat miehet

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Valkosipulimaat Mustat miehet

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
kallepekka kirjoitti:

http://www2.hs.fi/extrat/kuukausiliite/arkisto/2005/10_3/

Mitä tästä pitáisi sanoa??? Mustia on tullut tänne tánákin vuonna, takavuosina paljon enemmän kuitenkin. Osa páásee veneilláän rantaan asti omin voimin ja katoaa viranomaisten ulottumattomiin, osa jáá merivartioston haaviin ja viedäán pakolaiskeskuksiin, joista heidát pyritáán palauttamaan kotimaahansa ja osa katoaa merimatkalla, joskus näitä hukkuneita ajautuu rannalle. Todellisuudessa kukaan ei tiedä, kuinka paljon elintasopakolaisia tuossa merimatkalla painuu aaltojen alle, veneet ja purtilot eivát ole merikelpoisia monestikaan.

Tämä afrikkalaisten muuttoliike Eurooppaan on vain yksi osa támän päivän kansainvaellusta. Ja näitä kansainvaelluksia on ollut aina, ihan samalla tavoin ovat suomalaisetkin lähteneet kotimaastaan paremman elintason perässä maailmalle. Mekin olemme maahanmuuttajia táällä Espanjassa, kuka mistákin syystä.

Nuo mustat ovat hyviá työmiehiä, vahvoja ja terveitä – oikein ohjattuina ahkeria ja noin ylipäänsä ainakin minulla on sellainen kásitys, että rehellisiä ja kunnollisia ihmisiä. Se mitä heille táällä työstä maksetaan on paljon enemmän kuin kotona voisi edes haaveilla saavansa. Jos heillekin pitäisi maksaa samalla tavoin kuin espanjalaisille, työnantajat pestaisivat espanjañlaisia. Raha ratkaisee, molempien eduksi. Námä nuoret miehet lähettävát ison osan ansioistaan kotiin vanhemmilleen ja pikkusisaruksilleen, jotka lienevát aika lailla riippuvaisia näistä rahaláhetyksistä.

Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, espanjalaisetkin haluavat páástá keráámään tomaatteja ja oliiveja, hekin myyvát työpanoksensa sillá hinnalla, minká työn tilaaja heille haluaa maksaa. Nyt mustat ovat liikaa täállä, heidán pitäisi palata kotiinsa, mutta kuka maksaa kotimatkan?? Tulomatkan on yleensá rahoittanut suku,joka maksoi mafiosoille venepaikasta.

Tástá on tulossa jonkinlainen sosiaalinen ongelma. Espanjalaisia työttömiä on paljon, mutta tuosta kokonaistyöttömien máárástä iso osa on ulkomaalaisia. Ja jos heidát saisi maasta pois, kaunistuisi työttömyystilannekin. Sitápaitsi ulkomaalaiset pitáä eláttää, kouluttaa ja hoitaa heidán terveytensä, vaikka he eivát ropoakaan veroja maksaisi. Ja nyt kun olemme supistusten ja váhennysten edessá, on edessá myös ulkomaalaisten – ainakin laittomien – expulsaaminen. Ja tástä, ulkomaalaisten ulosheittámisestá, on Espanjan historiassa monta monta esimerkkiä.