Mummolla

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Rookeri kirjoitti:

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että sellaiset käyttäjät jotka ovat varttuneemmalla iällä opetelleet tietokoneen käytön, ei ole mielekästä lähteä ainakaan heti vaihtamaan Linuxiin kokeilematta ensin W7:ää. LinuxMint on tosin tehty helppokäyttöiseksi ja helpoksi asentaa mutta omat erilaisuudet siinäkin on verrattuna Wintoosaan.
>
Itse olen jo -90 luvun lopulla ottanut ensimmäiset askeleet Linuxiin mutta aktiivisesti vasta n. vuosi ollut ainoana käyttiksenä.

Kujn sen linukan laittaa kerran valmiiksi, niin se on helppo -helpompi kuin windows, jossa kaikki asiat tehdään niin mahdottoman hankalasti!
Itse olen laittanut noita ”mummoille”, juuri siksi, että Linuxissa et voi vahingossa tyriä mitään kriittistä ja ne yksinkertaisesti vain toimii ja toimii ja toimii…

Meillä on firmassa oltu jo yli 7 vuotta 100% linuxissa ja muihin ei vaihdeta. Ongelmien määräkin on pudonnut murto-osaan Windows-ajasta!

Rookeri kirjoitti:

Tuo olisi tarpeen, kone pitäisi hinnoitella sen mukaan mikä käyttis siinä on.

Tämähän toimii siten, että pakotetaan M$ samaan kuin omenakin on, eli oma rauta ja oma käyttis ja aletaan myymään kaikki muut koneet kokonaan ilman *) käyttistä.

*) Niihin sitten (EU sääntojen mukainen 🙂 ) flashistä ladattava boot-manageri, joka tarjoaa ”käyttöjärjestelmävalikon”. Kun käyttäjä valitsee Windows, niin hänet ohjataan lisenssinmaksusivustolle, ennenkuin esiasennus teke hommansa. ..ja Linuxistahan ei tarvita mitään kun sen koko käyttiksen voi siinä samassa yhteydessä asentaa suoraan jakelun FTP-palvelimelta ja tässä yhteydessä poistuu se esiasennettu winukka sieltä kauniisti.

Miksiköhän Microsoftilla ei olla muuten vieläkään tajuttu sitä, että voin haluta espanjassa ollessani koneen, jossa on suomen- tai vaikka englanninkielinen käyttis! Siis kaikenlisäksi pakkomyydään sellaista jota en halua ja pakkorahastaja ei edes tarjoa netin kautta kielipakettien asentamista OEM-koneisiin! Surkeaa touhua Microsoft!

No, Applen tuotteita lähtisin kyllä myös boikotoimaan. Itse an ainakaan aio ostaa kyseisen lafkan tuotteita johtuen sen firman politiikasta. Aika rajuja nämä omistaajaansa vakoilevat puhelimet ja kiellot muuttaa laitetta, jonka itse omistat!