Muistaessani

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Abso
Abso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

Muutamalla propulla aion ainakin katon levyt kiinnittää laastin lisäksi, koska en ole oikein luottavainen vanhan tasoitteen pysymiseen katossa.

Unohdin tämän. Proppaamisessa on tiettyjä ongelmia. Jos katto on ontelolaattaa, ei ainakaan lyöntinauloja kannata käyttää (Ontelossa ei ole mitään, mikä pitäisi lyöntinaulan paikallaan). Muu kuin lyöntinaula on taas ongelmallinen propun asennuksen ja reikien asemoinnin kannalta. Ehkä joku jigi olisi paikallaan?

Betonin poraaminen on kädet ylöspäinasennossa tuskaa, joten jos proppaukseen lähtee, niin jykevä Hilti on tarpeellinen. Piina kestää lyhyemmän aikaa.

Propattu levy voi myös mennä lerpulle tukemattomista kohdista.

Jos välipohja on puuta, käyvät kipsilevyruuvit asennukseen.

Itse asentaisin levyt liimalla. Liiman sivelisin kammalla tasaiseksi levyn taaksen ja levy vetäisin ylös levyhissillä (liimalle jää tartunta-aikaa). Saumoihin vetäisi PU-vaahtoa. Pinnoitus pienelle pinta-alalle käsin, keskikkoiselle yläsuppiloruiskulla ja suurille pinnoille kunnon rappipumpulla.

Jos ääni on ongelma, niin sitten kannattaa harkita ratkaisua, jossa on PU:n lisäksi kipsilevy. Rakenteella pitäisi päästä noin 40 dB vaimennukseen (ehdolla, että halkeamia tai reikiä ei ole).