Muille maille

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Ei ole tainnut muuten miesmuistiin kukaan toinen uusi tulokas herättää Orkissa jo saapumispäivänään yhtä vilkasta ajatustenvaihtoa näinkin monen orkkilaisen kesken. Ja peräti selkeän asiasisältöistä.

samujose kirjoitti:

Miltä maistuu elämä Thaimaassa? Onko paikallinen kieli vaikeaa oppia vai pärjääkö siellä riittävästi esim. englannilla?

Elämä maistuu hyvältä, joskin se on samalla asennekysymys. Mulla on taipumusta viihtyvyyteen. Yksi hyvistä puolista on mukautuminen toisenlaisen kulttuurin puitteisiin uudessa maassa. Joka päivä voi aistia monenlaista uutta eikä elämä silleen pääse urautumaan ikäväksi.

Olemme tähän mennessä asuneet suositun turistikohteen tuntumassa, jolloin englanti on ollut käyttökielenä niin kotona kuin kaupungilla. Kirjaimisto on täysin erilainen ja tähän mennessä olen opiskelut vain päivittäiset kohteliaisuudet ja hokemat, joilla olen pärjännyt – joitakin virallisempia vääntöjä lukuun ottamatta.

Syksyllä muutamme kuitenkin sikäläiseen ”extremaduraan” eli kauas sivummalle sisämaahan, missä on talvella kylmää-kuumaa sekä kesän sadekaudella kosteaa ja erittäin kuumaa. Eikä turismia juuri ollenkaan (paitsi marraskuussa enemmän elefantteja kuin muina kuukausina). Ja siellä viimeistään mun on pakko ryhtyä puhumaan, muutoin en pääse kenenkään tuttavaksi – niin kuin pitää ja myös paikallisiin tapoihin kuuluu.

samujose kirjoitti:

… värkkään toiminnallisuutta dynaamisiin saitteihin. Muut sitten tekevät ne kauniiksi.

Jos mun staattisilla sivuillani vierailet niin huomaat, ettemme ainakaan kisaile keskenämme. 🙂

Toisaalta en sivuja edes tee vaan olen nytemmin keskittynyt suomentamaan kansainvälisen markinointiviestinnän tuotoksia. Globaalit ensin suunnittelevat kampanjat kauniksi …

Elämäni on myötämäkeä … matkalla alaviistoon – OC