Mrs S

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
Ocaso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Hyvä Mrs S;

Tilanne on huono työn kannalta espanjassa. Oikein huono. Jos hakijalla ei ole tarjota työnantajalle alan kokemusta, niin tilanne on vieläkin huonompi, hakijoita kuitenkin riittää. Työhönotto on myös hidasta silloin tällöin espanjassa, joten älä huoli, tämä saattaa olla syynä kangerteluun töiden löydössä.

Olisi kuitenkin hyvä ymmärtää työnhakijana asian laita; työt ovat kivenalla espanjassa, Zapateron hallituksen aikana on työttömyys kasvanut hurjiin lukemiin.

Jos työnhakija on argentiinalainen, niin hänellä sentään on espanjan kielitaito hallussa, onneksi. Tämä ei siis ole esteenä. Onko hän kokeillut argentiinalaisista ravintoloista, baareista? Jospa he auttaisivat maanmiestään?

On tietenkin hurjaa sanoa että alemman korkeakoulututkinnon suorittanut henkilö joutuisi baariin hommiin, mutta espanjassa on vallalla ”titulitis” eli kaikki jotka kynnelle kykenevät hankkivat tittelin itselleen, joten tittelin omaaminen ei ole enää mikään työnteon tae, titteli on niin monella. Titteli ei siis ainakaan paranna asioita, mutta ei se kyllä niitä huononnakaan.

Niin, ja se kokemuksen puute. Kokemus on pisteitä kotiin, hyvien papereiden kanssa tietenkin. Jos ikinä pääsee edes työhaastatteluun asti.

Kovaa tekstiä, mutta tilanne on vähintäänkin harmaa espanjassa, jossei sentään aivan pikimusta työn kannalta. Sanon aina ihmisille että kokeilisivat http://www.inem.es (espanjan työvoimatoimisto) osoitteesta töitä, mutta ihmiset haluavat tietenkin että tämän foorumin kautta ihmiset saisivat hätäänsä suoraa ja nopeaa apua. Ehkäpä Inem.es sitä pystyy tarjoamaan.

Onnea matkaan! Vain lannistuneet häviävät.