Moskiitot

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä blues
blues Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 1916
Arnold kirjoitti:

Juu.. mitenkään aliarvioimatta moskiittojen allergikoille aiheuttamaa riesaa ja/tai Fugen mahdollista hyttystilannetta, haluan silti kertoa seuraavaa.

Viime kesänä Málagan Guadalmarin alueella oli kiusana todellinen moskiittohelvetti. Asukkaat käyttivät pienen omaisuuden moskiittokarkoitteisiin sekä oviin ja ikkunoihin asennettaviin suojaverkkoihin, mutta mikään ei riittänyt torjumaan niitä.

Hyttyset kun muutenkin rakastavat seisovaa vettä, niin miljoonittain moskiittoja (en tiedä, kuka ne kävi laskemassa) syntyi läheisessä Arroyo Cañuelon uomassa kun vesi oli seisahtunut haisevaksi suvannoksi ja muodostanut niille maailman parhaan lisääntymisaltaan.

Asukkaat valittivat tilanteesta Ympäristöministeriöön, mutta parin kolmen viikon kuluttua sieltä ilmoitettiin että ”asia ei kuulu meille, kääntykää Julkisten Töiden Ministeriön puoleen”. Kesä menikin sitten mukavasti ministeriöiden pallotellessa asukkaita, jotka ostivat kaupat tyhjiksi karkotteista, pelotteista, zäppereistä ja luontaistuotteista, ilman kovinkaan kummallista menestystä.

Tarinan opetus lienee se, että kannattaa katsella residenssiä joka sijaitsee mahdollisimman kaukana seisovasta vedestä ja havupuuympäristöstä. Vieläpä mahdollisesti tuulisella paikalla.

Muutama tippa kerosiinia siihen veteen niin loppuu moskiitot …. tekee sellaisen ohuen kalvon veden pintaan eivatka pysty lisaantymaan. Toimi kuin junan vessa Afrikassa …. saattaa siina toimia diesel yhta hyvin. 🙂