Molempi parempi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
Tilulilu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.05.2012
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 130

Taisin kirjoituksessani mainita, että hyvä kun kaupungin työntekijöillä on työtä. Silti se ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että on ääliömäistä antaa koiriensa paskoa kävelyväylille. Voisin kuvitella, että parempaakin duunia voisi näille miehille löytyä, jotain mikä vaikuttaa vähän pidemmälle kuin seuraavaan päivään, jolloin kadut ovat taas tuuban peitossa. Ihmisille ihmisarvoista työtä.

Ymmärrän hyvin sen näkökulman, että autokaupan tukemisella pyritään pitämään hengissä autoteollisuutta ja sitä kautta työllisyyttä. Mutta käsittääkseni hyvitys koskee myös muita kuin espanjalais- tai edes eurooppalaisvalmisteisia autoja. Japanilaisen auton ostamista ei mielestäni ole syytä tukea espanjalaisin -> eurooppalaisin verovaroin.

Kulttuurierot on totta ja tietenkin sitä katsoo tätä maata osittain kotimaan näkövinkkelistä. Alussa huomasin täällä vain pelkästään hyviä asioita: aurinkoa, valoa, lämpöä, välittömyyttä, iloisia ja ystävällisiä ihmisiä. Suomi vaikutti kylmältä ja kolealta. Liekö koti-ikävä pukkaamassa vaiko vaan silmät avautumassa, mutta alan nyt nähdä asiat laajemmin. Enkä todellakaan väitä, että olisin tullut tässä ajassa asiantuntijaksi enkä sitä voi ollakaan kieltä osaamattomana. Mutta asioilla on puolensa. Suomen ehdoton etu on tapa hoitaa asiat jämptisti ja järkevästi. Se on se Kojonkin mainitsema koulutus. Espanjassa hyvää on tietty rentous ja välittömyys, enkä tarkoita tällä välinpitämättömyyttä ja hällä väliä -tyyliä, mikä on sen rentouden nurja puoli.

Koulutuksesta tuskin on haittaa kenelläkään, edes espanjalaisille. Sen ikävä puoli on siinä, että pian kukaan ei halua olla palveluammattissa, vaan kaikki haluavat tehdä jotain hienoa ja tärkeää – olla jotain. Siihen ollaan nyt Suomessa ajautumassa hyvää vauhtia.

Jatkuva tuotanto ja krääsän valmistaminen ei tätä maailmaa pelasta. Jotta raha saadaan kiertoon ja kaikille hommia, pitää palata vähän ajassa taaksepäin palveluyhteiskuntaan. Sitähän tämä Espanja vielä on ja se on mielestäni loistojuttu. Siltikin pidän typeränä ja ylenkatseellisena sellaista toimintaa, että aikuiset ihmiset laiskuudessaan katsovat että paskan kerääminen ei kuulu heille itselleen, vaan muille, kaupungin haalariväelle. Että miten olikaan sen aliarvioimisen kanssa?

Espanjalla ja Suomella on molemmilla hyvät puolensa jotka yhdistämällä saataisiin aikaan se todellinen Onnela. Hanke ei ole tainnut Aurinkorannikkolla varsinaisesti onnistua …

Kyllä tämä jatkuva sataminen on ihan yhtä tylsää täällä Espanjassa kuin kotimaassakin 🙁